2010. augusztus 8., vasárnap

Vádemelési javaslat az OMMF volt elnökével szemben

Vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF) volt elnöke, Papp István és társai ellen. A hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozásnak hat gyanúsítottja van – értesült a HavariaPress.


A Nemzeti Nyomozó Iroda a napokban fejezte be a nyomozást az OMMF Közép-magyarországi Munkaügyi Felügyelőségének négy vezető beosztású alkalmazottját érintő ügyben. A főfelügyelőség volt elnökét, Papp Istvánt, valamint Cseke Zoltánt, a törvényességi főosztály volt vezetőjét és társaikat azzal gyanúsítják, hogy 16 esetben jogtalanul megváltoztatták az OMMF hatósági nyilvántartását azért, hogy a lefolytatott munkaügyi ellenőrzések során megállapított jogsértések miatt jogerősen és végrehajthatóan elmarasztalt gazdasági társaságokat a közbeszerzési eljárásokból, állami támogatások igényléséből kizárás alól mentesítsék. A hatályos szabályozás értelmében az elmarasztalt cégek ugyanis elestek volna az állami támogatásoktól, azokat ki kellett volna zárni a közbeszerzési eljárásokból.

A gyanúsítottak több esetben munkaügyi eljárások megállapításainak megváltoztatására adtak jogtalan utasítást; a volt elnök utasítására pedig egy munkaügyi eljárás iratainak teljes megsemmisítésére is sor került. A rendőrség hat gyanúsított esetében küldte meg vádjavaslatát az ügyben a Fővárosi Főügyészségnek. A vádiratokban többrendbeli hivatali visszaélés, hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás, valamint okirattal visszaélés szerepel.

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=333162

Nincsenek megjegyzések: