2010. július 29., csütörtök

Rtl hiradó

Újabb korrupt parkolóőrt filmeztek le.

Eddig 40 boltost és 5 volt parkolóőrt gyanúsítanak vesztegetéssel
RTL Híradó - Erdélyi Angelika

2010-07-28 17:49:00

Újabb korrupció gyanúba keveredett parkolóőrről juttattak el felvételeket az RTL Híradóhoz. A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. két korábban elbocsátott dolgozója az elmúlt hetekben több parkolóőrt is kamerával követett a 13. kerületben, akik mind ugyanabba az autószervízbe mentek be, pár percet ott töltöttek, majd továbbálltak. A parkolási társaság két hete már elbocsátotta, illetve felmentette néhány dolgozóját, miután nyilvánosságra kerültek a felvételek. Most újabb parkolóőrt próbáltak leleplezni.

„Jól látható a felvételen, hogy a szervízhez tartozó gépkocsikra még rá se néz. Ellenőriznie kéne, amikor ideér a munkaterületre” – mondta Prohászka Attila, a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. volt alkalmazottja.

Június végén készültek a felvételek. Készítőjük, Prohászka Attila szerint gyanús a parkolóőr viselkedése.

,,Jól látható, hogy ez az őr bemegy az autószervízbe már mellény nélkül, kicsit elidőzik benn, és kijön. Dolgoztam a cégnél területi ellenőrként is, nagyon korrupciógyanús viselkedés, ami ezen a felvételen látható” – mondta Prohászka Attila.

Nem ez az első hasonló felvétel, ami nyilvánosságra kerül. A képsorokon az látszik, hogy az egyik, szervízből kilépő őr zsebre tesz valamit. A parkoló társaságnál szerdán nem akartak nyilatkozni, egy közleményt küldtek, amelyben egyebek mellett azt írják, hogy korábban már belső vizsgálatot rendeltek el a felvételek miatt, több parkolóőrt elküldtek, és feljelentést tettek a rendőrségen. A BRFK egyébként már tavaly óta nyomoz a társaság korábbi korrupt parkolóőrei miatt: eddig 40 boltost és 5 volt parkolóőrt gyanúsítanak vesztegetéssel


http://www.rtlklub.hu/hirek/belfold/cikk/329697

Nincsenek megjegyzések: