2010. július 13., kedd

Tovább kaszál a parkolómaffia.


Tovább kaszál a parkolómaffia
2010-07-13 04:12:00

BUDAPEST — Tovább dolgozik a parkolási maffia. Hiába leplezte le a Blikk tényfeltáró riportja a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél működő zsebre bírságoló bűnözői kört, minden a régiben maradt.

Egy, a szerkesztőségünkhöz eljutatott egy héttel ezelőtt készült videón jól látható, amint két héten át mindig ugyanabban az időpontban egy XIII. kerületi autószalonba betérnek a parkolóőrök. Az előtte fizetőövezetben parkoló autókat még csak meg sem nézik. A módszer a következő; jön a parkolóőr, leveszi láthatósági mellényét, bemegy az autószalon szervizfelvételi irodájába, egy műanyag pohárba beledobják a napi 2500 forintot, majd a poharat fejjel lefelé a zsebébe teszi a korrupt őr.


Boriték A felvételen jól látszik a parkolóőr kezében a boríték .

– Nem nyugszom, ameddig működik a korrupció a BÖP-nél. Anno azért hagytam ott őket, mert rákényszerítettek a zsebre bírságolásra és arra, hogy minden pénteken leadjam a részüket. Az elmúlt hetekben egy elsötétített autóból folyamatosan filmeztünk egy ismerősömmel. Az eredmény megdöbbentő.
Tíz különböző őr továbbra is korrupt, mondta el Duka József, aki korábban már a rendőrségen is vallomást tett, és elmondta, hogy a vezetés is benne van a milliós üzletben. Azóta a rendőrség fél tucat embert őrizetbe vett, de ez sem volt elég elrettentő. Egy, a BÖP Kft. honlapján publiklát irat azsreint az ügy 2008-as kirobbanása után egy évvel a parkolócéget felügyelő bizottság egyik tagja munkatervében még csak említést sem tesz a korrupciós ügyről, sem arról, hogyan próbálják felszámolni azt.
Természetesen szerettük volna megkérdezni a BÖP vezetőjét, Rusznák Imrét az ügyben, de lapzártánkig nem tudtuk elérni. A felvételt, mint megtudtuk, egy parlamenti képviselőhöz is eljuttatta a volt parkolóőr. A Blikk birtokában lévő videó másolatát a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendelkezésre bocsájtotta.
K. Sz.
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/tovabb-kaszal-a-parkolomaffia-2023222/

Nincsenek megjegyzések: