2010. július 20., kedd

Spaller Endre interpellációja a parlamentben 2010.07.19



Tállai András államtitkár úr válasza az interpellációra:



Dr. Tóth József hallgatja az interpellációt:





A parkolási korrupció három éve
2010.07.19 | Spaller Endre
Tisztelt Belügyminiszter úr!
Mint az Ön előtt is ismerős, újabb parkolási korrupciós botrány rázta meg a fővárost. Az elmúlt napokban videofelvételek kerültek elő, amelyekről világosan kitűnik, hogy a Budapesti Önkormányzati Kft. munkatársai nap mint nap bejárnak egy XIII. kerületi autószalonba, majd onnan távoznak, és a környéken parkoló autókat nem ellenőrzik. Egyik másik felvételen az is látszik, hogy mintha valamit átvennének. Vajon, mit?


Az ügy nem új keletű, legalább azóta tart, hogy a céget a korábban 12 évig szocialista képviselő, Rusznák Imre vette át 2006-ban. 2007 végén elismerte, hogy tudja mi és hogyan zajlik a cégnél, azt is tudja, hogy 100-200 millió forint eltűnéséről beszélünk évente, és azt is elismerte, hogy nem tett semmit. Sem a rendőrségen nem jelentette, sem a tulajdonost nem tájékoztatta. Szerintem ez már önmagában jogi konzekvenciákat kellett volna magával vonjon, azonban semmi sem történt.
2008 közepén az önnel szemközt ülő Dr. Tóth József MSZP-s polgármester vizsgálatot kért a saját volt párttársától, miután korábbi ellenőrök teregették ki a BÖP Kft. korrupciós ügyeit. A válasz egy kamu vizsgálat volt, olyat, amilyet egyik szocialista csinál a másiknak. Az őröket kérdezték meg ugyanis, hogy tudnak-e a korrupcióról. Mindenki tagadott, mintha csak Magda Marinkót kérdezték volna a gyilkosságokról. Senki sem ismerte be, hogy ő maga korrupt. Dr. Tóth Józsefnek, és az MSZP-nek úgy tűnik nem hiányzott sem a valós válasz, sem az eltűnt milliók, hiszen a vizsgálat eredményét csak mi, a Fidesz kifogásoltuk, ő pedig elfogadta. A polgármester fia, aki szintén kerületi MSZP-s politikus, még gratulált is Rusznák Imre korrupcióellenes tevékenységéhez.

A rendőrség végül nyomozást indított. A nyomozást segítendő én magam is tettem feljelentést e témában. Tavaly szeptemberben őrizetbe is vettek öt parkolóőrt. Pont annyi pénzt találtak náluk, amennyit a korábbi botrányokat kirobbantó ellenőrök megjósoltak. A kettő között több mint egy év telt el, és százmilliók nem folytak be a kasszába.
Az őrizetbe vételeknek lassan egy éve. Most azt láthatjuk a felvételeken – amennyiben azok valódiak -, hogy a korrupció zavartalanul folytatódik. Nem egyszerűen csak összebeszéltek ketten-hárman. Ezeken a felvételeken azt látjuk, hogy minden egyes nap, az adott körzetben dolgozó parkolóőr bemegy egy bizonyos üzletbe, és két felvételen is látszik, hogy valamit eltesz. Remélem, hogy nem pénzt, amire mindannyian gondolunk. Ha azonban a rendőrségi nyomozás mégis ezt derítené ki, az azt jelentené, hogy az ellenőrök többsége szervezetten benne van a korrupcióban. Az MSZP-s önkormányzatok, mint tulajdonosok, a volt MSZP-s képviselő, mint igazgató nem tud megbirkózni a korrupcióval.

A következő mondatomat egyszer már elmondtam, a BÖP Kft. be is perelt érte, de még egyszer elmondom. Belügyminiszter Úr! Ön szerint életszerű az, hogy több mint három éve a cég volt MSZP-s politikus vezetésével köztudottan folyik a korrupció, hetente százezrek, vagy milliók fordulnak meg illegálisan a cég öltözőjében, és abból a cég közép vagy felső vezetése nem részesedik? Életszerű ez?
Összefoglalva tehát, a parkolási korrupció bárki számára látható, megfigyelhető, a XIII. kerület utcáin mindennapos jelenség. Nemcsak nekem, nemcsak a videók készítőinek, de az MSZP-s önkormányzat, a volt MSZP-s cégvezető számára is. Azt remélem, hogy az Ön által kinevezett új rendőri vezetés megoldja majd azt, amit az MSZP nem tudott, nevezetesen, hogy az utcán ne hömpölyögjön a korrupció, ne borzolja nam mint nap az emberek kedélyét, és ne rombolja a jogkövető magatartásba vetett hitet.
Köszönöm, várom megtisztelő válaszát.


http://www.spaller.hu/index.php?mode=cikkek&cikk_id=91


Forrás:
http://www.spaller.hu/index.php?mode=cikkek&cikk_id=91

Nincsenek megjegyzések: