2010. július 27., kedd

Új blikk:

Korrupcióra oktatják a fiatalokat az őrök

2010-07-26 04:25:00
BUDAPEST — Magándetektívet fogadott a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft. vezérigazgatója a parkolási visszaélések ügyében. Rusznák Imre a rendőrségi nyomozással párhuzamosan néhány hónappal ezelőtt megbízást adott a híres magánnyomozónak, Sándor Istvánnak, alias Papának. A volt főrendőr – megbízójával egyeztetve – kizárólag a Blikknek számolt be az eredményeiről.
– Azt kell mondanom, hogy a korrupció a mai napig él és virul. Korábban elhelyeztem egy beépített embert a parkolóőrök közé, így pontosan tudom, kik mennyi pénzt és kiktől kapnak – vágott a közepébe Papa, aki sietve leszögezte, hogy az önkormányzati tulajdonú cég vezetője magánemberként fogadta fel, vagyis nem a közpénzt költi a nyomozásra.
– Úgy látjuk, hogy teljesen csak akkor lehetne kiirtani a korrupció csíráját is a parkolási cég berkeiből, ha az egész parkolóőri és -főellenőri gárdát lecserélnék. Hiába cserélődött le az elmúlt időszakban a dolgozók fele, minden új felvételist kiokosítanak az „öregek", és tovább folyik minden a régi mederben – magyarázta a magánnyomozó, hozzátéve: arra nincs lehetőség a jelen körülmények között, hogy az említett drasztikus lépést megtegye a cég vezetése. A bűncselekmény tényét csak akkor tudnák bizonyítani, ha a pénz átadását és átvételét beépített vesztegetőkkel le tudnák leplezni. Erre pedig törvényes eszközei a rendőrségnek vannak.
A magándetektív és az emberekre is kíváncsi volt, akik a rendőrségen feljelentést tettek, s akik a sajtóban nyilvánosságra hozzák leleplező bizonyítékaikat. Mint megtudtuk, Duka József és Prohászka Attila nyomozómunkája hasznos a BÖP Kft.-nek, de őket a cég vezetése nem tartja hitelesnek, hiszen állításuk szerint hasonló ügyek miatt bocsátották el őket.
Ennek az állításnak némileg ellentmond az a tény, hogy a munkaügyi bíróság első fokon a kirúgott dolgozóknak adott igazat, s jelentős összeg kifizetésére kötelezte a BÖP Kft.-t. A felderítés eredményeit rövidesen ismerteti megbízójával a magánnyomozó, aki megteszi a szükséges intézkedéseket, megosztja az információkat és bizonyítékokat a rendőrséggel.
Koós Szabolcs


http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/korrupciora-oktatjak-a-fiatalokat-az-orok-2024283/

Nincsenek megjegyzések: