2010. július 15., csütörtök

Leleplezés rutinszerűen feketéznek a parkolóőrök.

2010-07-14 20:01
Leleplezés: rutinszerűen feketéznek a parkolóőrök?
Zsebben viszik ki a napi parkolódíjat az őrök az egyik angyalföldi autószalonból és szervizből a Hír Televízió birtokába került felvétel szerint. A XIII. kerület fideszes parlamenti képviselője az önkormányzat résztulajdonában lévő parkolási cég ügyvezető igazgatójának leváltását követeli az újabb korrupciós eset leleplezése után. Spaller Endre a felvételt várhatóan a parlamentben adja majd át az önkormányzatokat is felügyelő belügyminiszternek.
Kenőpénzért érkeznek a patkolóőrök az egyik angyalföldi autószalonba. A Hír Televízió felvételein jól látszik, amint egyikük leveszi a láthatósági mellényt, és bemegy a szalon szervízfelvételi irodájába. Ott egy műanyag pohárba beledobják a napi 2500 forintot, amit majd a zsebébe tesz. Távozóban az övezetben parkoló autókra egy pillantást se vet.

„2009-ben négy ellenőr bukott le, most 2010-ben tíz ellenőr” – mondta Prohászka Attila volt parkolási ellenőr. A kirúgott parkolási ellenőr azt állítja, a szocialista bástyának számító XIII. kerületben üzlethelyiségek, műhelyek ezrei mentesülnek kenőpénz fejében a parkolódíj megfizetése alól. A korrupció 160 millió forint bevételkiesést is okozhat évente az önkormányzati tulajdonú parkolótársaságnak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg öt parkolóőr ellen folytat eljárást vesztegetés gyanújával. Információink szerint a lassan két éve tartó nyomozást nemrégiben az ügyészség meghosszabbította fél évvel.

„A Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. vezetése 2 és fél éve nem tesz semmit a korrupció felszámolása érdekében” - állítja a kerület fideszes képviselője. „Rusznák Imre, aki 12 éven keresztül szocialista fővárosi képviselő volt, úgy tűnik, hogy élvezi a szocialista Tóth József bizalmát, ezért a helyén maradhat. Amíg ő a helyén van, úgy tűnik, hogy a korrupciót nem fogjuk tudni felszámolni” – közölte Spaller Endre fideszes országgyűlési képviselő.

A kft. ügyvezető igazgatóját, Rusznák Imrét nem értük el, a cég szóban nem nyilatkozik, és írásos közleményt is csak csütörtökre ígért. Spaller Endre a birtokába került felvételeket egy parlamenti interpellációban átadja majd Pintér Sándor belügyminiszternek.

hírTV)


Nincsenek megjegyzések: