2010. július 20., kedd

Így szedik be a kenőpénzt.



Így szedik be a kenőpénzt?

2010-07-20 04:02:00
Felvették videóra, ahogy három közintézményt is meglátogattak a parkolóőrök.

BUDAPEST — Parlamentig jutott a parkolási maffia ügye! A blikk.hu-n közzétett leleplező korrupciós videók kapcsán interpellációt nyújtott be Spaller Endre fideszes honatya. A politikus mélységesen felháborítónak tartja, hogy két évvel a bűncselekmény leleplezése után zavartalanul működik a zsebre bírságolás a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft.-nél.
Időközben birtokunkba került újabb négy videofelvétel, amelyeken a parkolóőrök még egy XIII. kerületi vendéglátóipari iskolába is bemennek, indokolatlanul. A felvételt készítő Prohászka Attila, a BÖP volt vezetőellenőre szerint amit ők megtettek kéthetes akciójuk alatt, azt bármelyik BÖP-ös főellenőr megtehette volna, de úgy tűnik, erre nem volt vezetői igény.
– Tíz embert foglalkoztat az önkormányzati cég, hogy ellenőrizze dolgozóit. Mi ketten elvégeztük a munkájukat, és lelepleztünk egy tucat dolgozót – mondta el Prohászka, aki azt reméli, hogy a fideszes politikus végre melléjük áll a harcban, hiszen hiába küldték el a minisztereknek, a rendvédelmi szervek vezetőinek a visszaéléssekkel kapcsolatos információikat, szerintük semmi sem történt az ügyben. A most nyilvánosságra hozott videókon egyébként a belső szabályzatot biztos, hogy megsértik, hiszen egymás után három intézménybe is bemennek a parkolóőrök a megkülönböztető mellények nélkül.
Információink szerint a múlt héten felelősségre vont két parkolóőr azzal védekezett, hogy vízért mentek a XIII. kerületi Opel szervizbe, de arra már nem tudtak magyarázatot adni, hogy miért nem ellenőrizték a cég előtt parkoló autókat

Felvették videóra, ahogy három közintézményt is meglátogattak a parkolóőrök
– Ez az eset messze túlmutat azon, hogy a BÖP Kft. dolgozói megkárosítják a kerületet. Ez szorosan összefügg azokkal az ügyekkel, amelyek nemrégiben kerültek nyilvánoságra. Ilyen például a BKV-ügy is. Én több ízben felléptem a parkolási visszaélésekkel kapcsolatban, kezdve azzal, hogy feljelentést tettem az ügyben, egészen addig, hogy lemondásra szólítottam fel Rusznák Imrét, a BÖP vezetőjét – fejtette ki Spaller Endre, aki szerint eddig csak látszatintézkedések történtek.
K. Sz.
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/igy-szedik-be-a-kenopenzt-2023793/


Nincsenek megjegyzések: