2010. július 15., csütörtök

Mesterházy az MSZP képes a megújulásra.

Azt a szocialista politikust, aki MSZP-s jelölt ellen indul az önkormányzati választásokon, az alapszabály szerint ki kell zárni a pártból, mondta a Tények Estének adott interjújában Mesterházy Attila, az MSZP új elnöke. Szerinte Horváth Csaba jó főpolgármester-jelölt, de ha a következő napokban felmerül egy támogatható civil, ők szívesen mögé állnak.
Hétvégi elnökké választása után először adott interjút a Tényeknek Mesterházy Attila, az MSZP új elnöke. Azt mondta: véget kell vetni az önsorsrontó politikának, a pártnak most össze kell fogni és véget kell vetni a széthúzásnak, a kibeszélésnek.
Beszélt Szili Katalinról is, akinek a Szövetség a Jövőért nevű kezdeményezése azt tervezi, hogy önálló jelölteket is állít az önkormányzati választásokon. Mesterházy szerint viszont szocialista jelölt ellen nem lehet jelöltet indítani. Úgy fogalmazott: “ha az helyzet előáll, hogy egy szocialista párttag egy másik szocialista párttaggal szemben elindul, csak az egyik MSZP színekben, a másik pedig egy civil mozgalom színeiben, akkor az alapszabályunk elég egyértelműen fogalmaz: az kizárásra kerül a pártból.”
Megerősítette, hogy az MSZP-nek Horváth Csaba a főpolgármester jelöltje. De ha van olyan jelölt, akit az MSZP mellett civil szervezetek is tudnak támogatni, akkor szívesen mögé állnak. Mivel azonban a kampány várhatóan néhány hét múlva elkezdődik, erre egyre kevesebb esélyt lát.
Szerinte az MSZP már eddig is többször képes volt a megújulásra, így most is erre számít. De ehhez – ahogy mondta – a korrupciós botrányokat fel kell számolni. Ezért létrehoznak egy bizottságot, amelyik fel tud lépni az ilyen helyzetekben.
Mesterházy Attila megválasztása után is marad frakcióvezető, mivel szerinte így könnyebben meg lehet teremteni az egységet a következő hónapokban





A lényeg az MSZP-nek ártó korrupciós ügyek!!!!
Hát a Böp Kft esete is az.....

Nincsenek megjegyzések: