2010. július 27., kedd

Demszky Kizárt, hogy gyanúsított legyek a Főkert-ügyben.

Kizártnak tartja a főpolgármester, hogy gyanúsított legyen a Főkert-ügyben. Demszky Gábor - délelőtti tanúkénti kihallgatása után - azt mondta: nem érez sem politikai, sem más felelősséget a fővárosi cég ügyében.

A kihallgatásról a nyomozók kérésére hivatkozva nem közölt részleteket a politikus, aki a rendőrség udvariassági gesztusának tartja, hogy nem a Teve utcába hívták be, hanem városházi irodájában keresték fel. Az egyórás kihallgatásról 3 oldalas jegyzőkönyv készült. A Főkert Zrt.-nél hűtlen kezelés gyanújával, ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség. Az önkormányzati cég volt vezérigazgatója, Kocsis László Célpont című műsorunkban nyilatkozott Hagyó Miklós volt MSZP-s főpolgármester-helyettes és Mesterházy Ernő kéréseiről, illetve arról is, hogy havi 5 milliós védelmi pénzt kért tőle egy bizalmasuk.
„Számít arra, hogy gyanúsított lesz önből?” – tette fel a kérdést a Hír Televízió riportere Demszky Gábornak. „Nem, kizárom. Semmi ok nem mutat arra, hogy gyanúsított lennék. Tanúként hallgattak meg, és semmi olyan körülmény nem merült fel ebben a beszélgetésben, ami erre utalna” – válaszolta az SZDSZ-es főpolgármester.

A Főkertnél folyó nyomozás arra is kiterjed, hogy a cég kezelésében lévő ingatlanok eladása okozott-e vagyoni hátrányt a tulajdonos fővárosnak.


Nincsenek megjegyzések: