2010. július 8., csütörtök

Gyanúsítotti kihallgatás Dávid Ibolya nem tett vallomást.

Nem tett vallomást gyanúsítotti kihallgatásán Dávid Ibolya a megfigyelési botrány ügyében. Az MDF-es politikus azt állította, hogy nem követett el bűncselekményt, de a HavariaPress információi szerint nem élt panasszal a gyanúsítás ellen.

Szerdára idézte be gyanúsítotti kihallgatásra a Központi Nyomozó Főügyészség Dávid Ibolya és Herényi Károly volt MDF-es parlamenti képviselőket. Mindkettejük ellen azután indulhatott újra a nyomozás, hogy a 2010-es országgyűlési választások után megszűnt a mentelmi joguk.

Dávid Ibolyát kora délelőttre idézték be az ügyészek, Két rendbeli személyes adattal való visszaélés és egy rendbeli kényszerítés bűncselekmény elkövetésének gyanújával. A hírügynökség úgy tudja, hogy a politikus asszony nem tett vallomást, és azt mondta, hogy nem követett el bűncselekményt, de a gyanúsítás ellen nem tett panaszt.

Az UD-ügyben eddig két gyanúsított van: Szilvásy György volt titokminisztert már egy éve meggyanúsították személyes adattal való visszaéléssel, a nemzetbiztonsági bizottság volt szocialista alelnöke, Tóth Károly pedig már a második gyanúsított. Ellene felbujtóként elkövetett, különleges személyes adattal való visszaélés miatt indított büntetőeljárást a Központi Nyomozó Főügyészség. A politikust tegnap hallgatták ki.

Dávid Ibolya 2008 szeptemberében, az MDF elnökválasztási kampányában egy hangfelvételre hivatkozva azt állította, hogy riválisa, Almássy Kornél terhelő adatokat akart róla gyűjtetni az UD Zrt. nevű vagyonvédelmi céggel. Az MDF elnöke a CD-n található telefonbeszélgetést úgy játszotta le zárt körben politikustársainak, hogy a szereplők nevét nem törölte, így azonosíthatóvá váltak. Egyikük Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója volt. A hangfelvétel birtokában Dávid Ibolya és Herényi Károly megpróbálta rávenni Csányi Sándort arra, hogy bírja rá Almássy Kornélt a visszalépésre.

(HavariaPress, hírTV)



Nincsenek megjegyzések: