2010. július 27., kedd

Fogyott Hagyó-



BUDAPEST — A zárkaélet nem fenékig tejfel, és a rácsok sem kolbászból vannak. Még az egykori főpolgármester-helyettesnek, Hagyó Miklósnak (43) sem, aki meghosszabbított előzetes letartóztatását tölti.

A Hír Tv kamerafelvételének tanúsága szerint le kellett mondania korábbi életviteléről, noha nem tudni, hány kilót fogyott, a változás szembetűnő. A volt főpolgármester-helyettes nem csupán szabadságában van korlátozva, még a mindennapi betevője felől is szigorú szabályok rendelkeznek. Hiába ízlik a koszt, a börtönben nincs repeta, és leggyakrabban édesség sem jár a– A fogvatartott napi háromszor étkezhet, kétszer meleg ételt kap, egyszer pedig hideget. Az étkezésre esetenként húsz percet szánhat. Olyan élelmet kell biztosítani a rabok számára, amelynek joule-értéke legalább 10 900 – tudtuk meg a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának sajtóosztályán.
10 900 joule körülbelül 2500-2600 2500-2600 kalória. – Ezek a számok pont megfelelnek egy ülőmunkát végző ember adatainak, és ilyen értelemben ezek megfelelő értékek. A rabok egyébként közétkeztetésben vesznek részt, aminek nagyon komoly szabályai vannak – mondta el Szűcs Zsuzsanna táplálkozási tanácsadó.
Akkor sincs semmi veszve, ha a rabnak programja van, és olyan helyre szállítják, ahol nincs meleg koszt. Ebben az esetben sem fog kopogni a szeme a fogvatartottnak, hisz csomagot kap az útra hideg étel formájában.
Az éttermek ideje is lejárt Hagyó számára. Még a közös kantin sem kölcsönöz némi közösségi hangulatot, ugyanis a rabok a cellájukban fogyaszthatják el a válogatott falatokat. Ezeket kiegészíthetik a csomagban kapott ételekkel, amelyek azonban csak alapos átvizsgálás után juthatnak el a fogvatartottakhoz.
Sok büntetés-végrehajtási intézetben van börtönújság, a megbízható információk azonban a börtön falán túlról érkezhetnek. Erre adnak lehetőséget a látogatási idők.
– A fogvatartott legalább havonta fogadhat látogatót. Ha a biztonsági előírások indokolják, akkor rácson keresztül beszélgethet, ellenkező esetben egy erre a célra kijelölt helyen, asztal mellett ülve. A látogatás ideje alatt csak az intézetben vásárolt és az intézet által biztosított ital fogyasztható – derült még ki a parancsnokság nyilatkozatából.
Blikk-információ

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/fogyott-hagyo-2023299/



Rusznáknak is lenne mit leadni Zsírdisznó létére a sitten!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések: