2009. december 10., csütörtök

Két jogi igazgatót is letartóztattak egy éjszaka

Őrizetben a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatója. Egyikük éppen tízmilliós kenőpénzt vett át, de lecsaptak a kommandósok. Együtt dolgozott korábban, épp a Budapest Airportnál, a két őrizetbe vett jogász. Azóta egyikük a BKV-nál lett igazgató. Ő, tehát a BKV jogi igazgatója, este az egyik budai pláza parkolójában akarta átvenni a 10 milliós kenőpénzt az egyik ügyféltől. Őt is, és az Airport jogi igazgatóját is őrizetbe vették. A Repülőtéri Rendőrség nem sokkal ez előtt azt közölte, a két igazgatón kívül még három gyanúsított van.
A BKV jogi igazgatója utoljára két hónapja nyilatkozott, akkor arról, hogy három vezetőjük ugyan nem dolgozik semmit, mégis kapja a fizetését.
Péntek este őt vették őrizetbe egy budai bevásárlóközpont mélygarázsában. Éppen 10 millió forint kenőpénzt vett át egy a BKV-val szerződésben álló cég képviselőjétől. Az MTV információja szerint Sziebert Györgyöt azzal gyanúsítják, hogy fiktív megbízást adott ügyvédeknek, akik a megbízási díj egy részét visszafizették neki.
A BKV-nál azt mondják, 15 napon belül kész a felmondás, de meglepte őket ami történt.
Sziebert György jogász tavaly március óta volt a BKV-nál. Előtte évekig a Budapest Airportnál dolgozott.
Péntek este a Budapest Airport mostani jogi igazgatóját is elfogták a rendőrök. Azzal gyanúsítják, hogy összejátszott Szieberttel és pénzért belső információkat szivárogtatott ki. Így egyes cégek könnyebben nyerhettek el megrendeléseket.
A Budapest Airportnál a Ferihegy 1-en, még délelőtt is bizonyítékokat kerestek a rendőrök. Azt mondják, mindent megtesznek, hogy segítsenek kideríteni mi történt. Ugyanezt mondja a BKV is, ahol egész éjszaka folyt a házkutatás. Itt is több dokumentumot számítógépes adathordozót vittek el.
Az MSZP közleményben azt írta elismerik rendőrség munkáját, és hogy szerintük a Fidesz és az SZDSZ akadályozta meg, hogy a BKV-nál vizsgálatok induljanak. A Fidesz frakcióvezetője azt mondja, eddig csak ők tettekfeljelentést, az MSZP egyet sem.
A BKV-nál március óta 652 szerződést vizsgálnak. Úgy tudjuk jövő héten újabb szerződésről derülhet ki, hogy hibás.



Nincsenek megjegyzések: