2009. december 10., csütörtök

Tagadják az igazgatók, hogy bármit tettek volna.

Tagadják az igazgatók, hogy bármit tettek volna.


Öt embert gyanúsít a rendőrség a BKV és a Budapest Airport jogi igazgatójának ügyében. A két jogi igazgatót, két ügyvédet és annak a szoftverfejlesztő cégnek a vezetőjét, amelyik nemrég 28 millió forintért készítette el a BKV szerződéseinek digitális adatbázisát. A két igazgató nem tett vallomást, közös ügyvédjük szerint megdöbbentek és tagadják, hogy bűncselekményt követtek el. A BKV jogi igazgatója azt mondta az ügyvédjének, hogy valóban átvett 10 millió forintot a mélygarázsban, de az nem kenőpénz volt.
Két napja, egy óbudai bevásárlóközpont parkolójában fogták el a BKV jogi igazgatóját, miközben körülbelül 10 millió forintot vett át. Sziebert György önkormányzati cég igazgatója, így közszereplő. Vele együtt már öten vannak őrizetben. Sziebert György mellett gyanúsítják korábbi főnökét, a ferihegyi repteret üzemeltető Budapest Airport jogi igazgatóját, R.V. Krisztinát.
Rajtuk kívül még két ügyvédet és egy szoftverfejlesztő cég vezetőjét is elfogták a rendőrök. A rendőrség szerint a két jogi igazgató a saját cégüket, a BKV-t, a repteret úgy lopta meg, hogy ügyvédeket, cégeket segítettek megrendeléshez. Cserébe saját maguknak kértek vissza a pénzből.
Az a szoftverfejlesztő cég, amelynek az ügyvezetőjét a Tények információi szerint szintén őrizetbe vették, a BKV-tól - ahogy a nyilvános dokumentumokban is olvasható - többtízmilliós megrendelést kapott. A BKV szerződéseinek digitális adatbázisát készítették el 28 millió forintért. Most az ő szerződésüket is vizsgálják.
A rendőrség kérte, hogy mind az öt gyanúsítottat helyezzék egy hónapra előzetes letartóztatásba. A két meggyanúsított igazgató közös ügyvédje azt mondta, hogy mindketten ártatlannak tartják magukat. Vallomást azonban nem tettek.
A pénz átvétele közben elfogott BKV-s igazgató csak annyit mondott, hogy a 10 milliós táskát a mélygarázsban nem kenőpénzként, legálisan kapta. A főváros az ügy miatt összehívta az illetékes bizottságát.



Nincsenek megjegyzések: