2009. december 22., kedd

Szökni próbált a gyanúsított rendőr.




Szökni próbált a gyanúsított rendőr.

Eltörte a medencecsontját

Kihallgatása közben megpróbált elszökni az a rendőr, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett a csütörtöki, XVIII. kerületben történt gyilkosságban. Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a 25 éves gyanúsított a második emeletről ugrott ki, és eltörte a medencecsontját. A férfit még az éjszaka megműtötték, jelenleg is kórházban van.

Négy embert - köztük a BRFK egyik tiszthelyettesét - vettek őrizetbe a rendőrök pénteken, a XVIII. kerületben történt gyilkosság kapcsán. A középkorú arab férfit csütörtök délelőtt támadták meg, miután kilépett a Csontvári utcában lévő lakásából. Az emeleti liftnél két bukósisakos ember várt rá: először dulakodni kezdtek, de a férfi nem hagyta magát, és a nála lévő késsel megsebesítette egyik támadóját, ekkor azonban társa tüzet nyitott. Az arab férfi a helyszínen meghalt. A fegyveresek ezután robogóra ültek és elmenekültek. Mint kiderült, az volt a céljuk, hogy megszerezzék az áldozatuknál lévő nagyobb összegű pénzt, amelyet végül sikerült is elvinniük.

A Budapesti Nyomozó Ügyészség, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai pénteken kora délután elfogtak egy 25 éves budapesti férfit és szintén 25 éves társát, aki a Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos állományú tiszthelyettese. Nem sokkal este 6 óra után az ügyészek és a nyomozók további két embert kaptak el, akik szintén összefüggésbe hozhatók a gyilkossággal. A tiszthelyettes jogviszonyát azonnali hatállyal megszüntették.

Az ügyben emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A négy férfit őrizetbe vették, úgy tudni, a bíróság hétfőn dönt előzetes letartóztatásukról.

Az őrizetben lévő rendőrt szombatra virradó éjszaka hallgatták ki a Budapesti Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületében. A férfi szökni próbált, és kiugrott a második emeletről, de nem tudott elmenekülni, eltörte a medencecsontját. A férfit még az éjszaka megműtötték, azóta is kórházban van - mondta Skoda Gabriella.

Nincsenek megjegyzések: