2009. december 12., szombat

Rusznák Takarodj már hivatalosan is!!!!

'Az autók 15-20 százaléka az automata helyett a parkolóőrnek fizetett'.

Rusznák leváltását követeli Wintermantel, Spaller és Kandolka
A Fidesz Magyar Polgári Szövetség fővárosi és kerületi képviselői elengedhetetlennek tartják a Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft. jelenlegi vezetőjének, Rusznák Imrének a távozását - közölte az ellenzéki párt három önkormányzati képviselője
A közleményben, amelyet Wintermantel Zsolt fideszes fővárosi képviselő, Spaller Endre, a XIII. kerületi Fidesz frakcióvezetője és Kandolka László, a IX. kerületi Fidesz frakcióvezetője jegyez, felszólítják a tulajdonos önkormányzatok MSZP-frakcióit, hogy ne támogassák tovább volt képviselőtársukat és járuljanak hozzá Rusznák Imre leváltásához.
A közös nyilatkozat szerint a (BÖP) Kft.-nél sorozatos botrányok voltak az elmúlt években. A szeptemberben letartóztatott parkolóőröket tetten érték, miközben korrupcióból származó összeget vettek át. Azt írják: "Gyanú árnyéka vetült a cég vezetésére is. Rusznák Imre igazgató úr azóta sem tudta tisztázni magát a vele szemben felmerült vádak alól annak ellenére, hogy erre számos alkalma lett volna".
A képviselők emlékeztetnek, másfél évvel ezelőtt az a vád érte a céget, hogy napi 40-50 ezer forintot keresnek a pakolóőrök azzal, hogy saját maguknak veszik fel a parkolási díjat. Idén szeptemberben a rendőrség hasonló adatokkal szembesült. Szerintük ez azt mutatja, hogy az elmúlt másfél évben nem történt érdemi változás.
Ha a parkolóőrök napi 40-50 ezer forintot szedtek be saját maguknak, az azt jelenti, hogy nagyjából a fizetésre kötelezett autók 15-20 százaléka az automata helyett a parkolóőrnek fizetett. Érthetetlen, hogy ezt másfél éven át nem vette észre a cég belső ellenőrzése. Ha csak öt parkolóőr vett részt e cselekményben, az hetente több mint egymillió forint bevételt jelentett számukra. Érthetetlen, hogy a cég vezetése és a belső ellenőrzése ezt nem vette észre" - írják.
A közlemény szerint Rusznák Imre tavaly nyáron, a botrány kirobbanása után belső vizsgálatot folytatott. A vizsgálatban a parkolóőröket kérdezte meg arról, tudnak-e a korrupcióról. Részben a most letartóztatottakat kérdezték meg. A fideszes képviselők szerint ennek is köszönhető, hogy a vizsgálat semmit sem állapított meg. A letartóztatások óta előbb Spaller Endre írásban feltett kérdéseire nem válaszolt, majd a Fővárosi Önkormányzat gazdasági bizottsága által kezdeményezett vizsgálat lefolytatását "mismásolta el".
"Látható, hogy Rusznák Imre nem tud, és nem akar szembeszállni a korrupcióval. Nem tudta azt felszámolni, sem érdemben csökkenteni. Nem hozott megfelelő döntéseket. A tevékenységével kapcsolatos kérdésekre nem válaszolt, nem tudta bizonyítani rátermettségét. Félő, hogy a korrupció újraszerveződik a cégnél, és további közpénzek fognak elfolyni" - áll a közleményben.
Eddig nem volt szokás...
A BÖP Kft-t érintő kérdésekről, így a cégvezető személyéről is mindig bizottsági, illetve testületi döntések születnek - mondta Bánsághi Tamás , a IX. kerületi önkormányzat, a cég résztulajdonosának képviselője. Bánsághi Tamás, Ferencváros szocialista alpolgármestere úgy nyilatkozott: "eddig nem volt szokás", hogy pártfrakciók támogatnak vagy nem támogatnak cégvezetőket. Elmondta azt is: a IX. kerületben az a testületi és bizottsági többségi vélemény alakult ki, hogy Rusznák Imre, a BÖP vezetője jól végezte a munkáját. "Az ez évi üzleti tervet várhatóan túlteljesíti és a cégnél történt rendteremtésben is komoly szerepet vállalt, együttműködött a rendőrséggel a korrupt felügyelők lebuktatásában és átszervezte az ellenőrzési rendszert, tehát sokat tett azért, hogy rendezett körülmények legyenek a BÖP Kft.-nél" - hangsúlyozta.


http://nol.hu/belfold/_az_autok_15-20_szazaleka_az_automata_helyett_a_parkoloornek_fizetett_

http://www.propeller.hu/belfold/888298-az-autok-15-20-szazaleka-az

http://www.kivi.hu/belfold/167532-'az-autok-15-20-szazaleka-az-automata-helyett-a-parkoloornek-fizetett'

http://www.hirextra.hu/2009/12/10/parkolasi-kft-vezetojenek-tavozasat-akarjak/

Nincsenek megjegyzések: