2010. január 7., csütörtök

BIÁL CSABA ÚR FIGYELMÉBE

APEH-osok vadásznak a milliomos parkolóőrökre
2009.04.16 07:49:24 | Utolsó módosítás: 2009.04.20 04:00:04 | 8 hozzászólás

BUDAPEST — Az adóhatóság is nyomoz a parkolási botrányban. Információink szerint felmerült a gyanú, hogy néhány parkolóőr az elmúlt években hatalmas vagyont halmozott fel.

Ez már csak azért is furcsa, mert havi jövedelmük hozzávetőlegesen 80 ezer forint. A Blikk 2008 júniusában kezdett oknyomozásba, amelynek végeredményképpen több parkolóőr kiállt a nyilvánosság elé, és bevallotta, miként bírságolt zsebre éveken keresztül. Ezt követően a BRFK is nyomozni kezdett, az eljárást még nem zárták le. Az elmúlt héten pedig az APEH is bekapcsolódott az ügybe, miután egy volt parkolóőr náluk is bejelentést tett.
Zsebre Több őrről is bebizonyosodott, hogy komoly vagyont gyűjtött a zsebre bírságolásból

Valóban folyik az adó- és pénzügyőrségnél eljárás a BÖP Kft. néhány alkalmazottjával kapcsolatban, de ennek részletei szigorú adótitkot tartalmaznak – erősítette meg értesüléseinket Bakonyi Ágnes APEH-szóvivő, és hozzátette, a rendőrséggel minden esetben együttműködnek a hatékony nyomozásért. Úgy tudjuk, összesen 8 ember került a hatóságok látókörébe, köztük van az a T. Sándor is, aki a parkolóőrök vallomásai szerint mindig begyűjtötte a beosztottjaitól a maga 15 százalékos részesedését.

A vizsgálat azoknak a parkolóőröknek is fel fogja tárni a vagyongyarapodását, akik a minimálbérnél néhány ezer forinttal nagyobb fizetésükből királyi pompában élnek. Közéjük tartozik S. Gergely is, aki egy hatalmas úszómedencés családi házban él, amit az elmúlt években vásárolt. K. Sz.

http://www.blikk.hu/aktualis/apeh-osok-vadasznak-a-milliomos-parkoloorokre-143242.html?next=


A cikkben emlegetett T.Sándor az az Takács Sándor.

Nincsenek megjegyzések: