2010. január 5., kedd

HELYI TÉMA 1.


Sz鬬thullik a cég?

A BÖP Kft. a széthullás határára érkezett a korrupció miatt. A IX. kerület ki akar lépni a cégből, pályázatot írt ki a parkolás üzemeltetésére. – Miért nézzük el a közpénzt használó cég vezetőinek, amit egy magáncég vezetőjének nem néznénk el? – tette fel a kérdést Spaller Endre, a Fidesz frakcióvezetője, a testületi ülésen. – A cég vezetőjét meghallgatta a tulajdonosi bizottság, azonban Rusznák Imre több kérdésemre nem válaszolt, és bár azt ígérte: írásban megteszi, azóta sem kaptam meg. 21 parkolóőr elbocsátásáról beszélt a meghallgatáson, de az ezeket bizonyító dokumentumokat sem kaptam meg. Szeptember 5-én, a letartóztatásakor 30 ezer forintot találtak az egyik parkolóőrnél, ami azt jelenti, hogy heti egymillió forintot szedtek be illegálisan az őrök. Önök szerint ebből az egymillió forintból egy fillérrel sem részesült a cég vezetése? – kérdezett tovább Spaller Endre.

A frakcióvezető a cég ügyfélszolgálati irodájának felújítása körüli visszásságokról is beszélt.

– Az iroda felújítását 19 millió forintra becsülte az Archicorp Építész Iroda, ehhez képest 44 millió forintos áron valósult meg a közbeszerzés. Muzerák László igazságügyi szakértő szerint a nemzetközi gyakorlatban is elfogadott, hogy 25-30 százalékos differencia van a becsült és a végső ár között, a 130 százalékos különbözet azonban sok. Főleg, hogy a műszaki tartalom semmit sem változott – hangsúlyozta. A XIII. kerületet Borszéki Gyula alpolgármester képviseli a BÖP Kft.ben.

– A IX. kerület valóban pályázatot írt ki parkolási területeinek üzemeltetésére, november 25-én lesz taggyűlés, ahol bővebb tájékoztatást kapunk az ügyben. Ugyanakkor úgy tudom, az nincs a kiírásban, hogy a BÖP Kft. nem pályázhat. A IX. kerületben egyébként csak harmadannyi parkoló van, mint a XIII. kerületben, így a tulajdonrészük is csak harmadakkora, mint a miénk.

Az ügyfélszolgálati iroda tekintetében nincs titkolnivalónk. Rusznák Imre képviselő úrral pedig, úgy gondolom, az a baj, hogy a szocialisták táborát gyarapította néhány évvel ezelőtt – zárta szavait az alpolgármester. Dr. Tóth József polgármester ugyanakkor azt mondta: feljelentést tett a rendőrségen, és újabb belső vizsgálatot rendelt el a cégnél.


http://www.helyitema.hu/2009111725743/XIII._Kerulet/Sze%AD%ADthullik_a_ceg.html

Nincsenek megjegyzések: