2010. január 7., csütörtök

T.S. a parkolási maffia feje......


Így sarcolták a pesti autósokat

2008.07.08. 08:30

Betegállományba ment az a hat ellenőr, aki a gyanú szerint zsebre szedett pénzt T. S Úrnak a Budapesti Önkormányzati Parkolási (B. Ö. P) Kft-nél. Ismeretes: a botrányba keveredett cég ellen a rendőrség is nyomozást folytat vesztegetés miatt. A korrupciós ügyet tálaló volt ellenőrök elküldték lapunknak a cég azon embereinek listáját, akik tudomásuk szerint részt vettek a T. Úr által kiépített pénzszedési ügyletben.

Lapunk munkatársai úgy értesültek, hogy a botrány kipattanása után T. úr az Árpád hídi metróaluljáróban eligazítást tartott azoknak, akik részt vettek a parkoló autósok sarcolásában. Ígérte nekik, hogy 2 hónap múlva újra dolgozhatnak. – T. Úr csoportjának ellenőrei mindig teljesítették a normát, ami napi szinten legalább ezeregyszáz autós megbüntetését jelentette. Ehhez pedig piszkos módszerekhez folyamodtak - állítja lapunknak a parkolási Kft, egykori munkatársa. – Nap mint nap zsarolták a XIII. és a IX. kerületi autósokat, boltosokat. Egyszer a saját fülemmel hallottam, hogy a fodrásznak azt mondja a Rabló: „vagy kifizeti a napi tarifát vagy baj lesz! Ez nem alku tárgya, te se vágod le fillérekért a hajamat!” - emlékszik vissza a B. Ö. P munkatársa. – Én erről szóltam az igazgató úrnak, Rusznák Imrének, de nem hitt nekem, és pár hét múlva már ki is rúgtak - teszi hozzá a fiatalember, majd a kft másik elbocsátott munkatársa veszi át a szót. – T. Úr jól kitanulta ezt a piszkos üzletet, hiszen ő is parkolóőrként kezdete, majd feljebb jutott, és kiépítette a szervezetet. Volt olyan parkolóőr, akit négyszer kaptunk rajta korrupción, jelentettük ezt az akkor ellenőrzési csoportvezetőként dolgozó T. Úrnak, de azt a választ kaptuk, ne legyünk ennyire szigorúak... Másnap az említett ellenőr ismét az utcán járt, és két területen is szedte a pénzt! A havi fix fizetésünk mellett, csak a bandatagok kaphatták meg a prémiumot. Most a cégnél már csak nyugdíjhoz közel járó emberek dolgoznak, mert T. Úr a veszélyes embereket likvidálta, kirúgatta. Minket rendkívüli fegyelmivel küldtek el, koholt vádak alapján - mondja a cég munkatársa.


A kirúgott őrök szerint így működött a szervezet:

T. S. 1971-ben született, 2002 februárjában felvételt nyer a céghez, először parkolóőr, majd ellenőrzési csoportvezető, jelenleg csak csoportvezető helyettes. Hét főből áll az a rendszer, aminek ő a feje a kirúgott őrök szerint. Csapatának tagjai mind zsebre fizetnek. Ők kapják a legmagasabb prémiumot is, akárhogy is dolgoznak. T. közben a mai napig szedi a pénzt az ellenőröktől. A heti tarifája emberenként 10000 forint, ami havi 70 000. Ez egy hónapban 280000 forint, plusz a bruttó havi 310000 forintos fizetése. Nettó megmarad neki havi: 430-440 ezer forint zsebben.(ALIAS TAKÁCS SÁNDOR)..


Bongyi: területi ellenőr Korábban korrupt parkoló ellenőr volt, 1 hónapja ö gyűjti össze T. pénzét.

Cuccos Ő az összekötő a banda és T. között. Gorilla Négy hónapja van a cégnél, két évet ült börtönben. Agresszív, mindenkit „befenyít” termetével, illetve szövegével.

Rabló, másnéven Hiéna A boltosok megzsarolását végzi akik nem akarnak behódolni azokat agresszív viselkedésével betöri, a többi parkoló őrt is fenyegeti ha kell veréssel is.

Borisz Gorilla termetével érdemelte ki a banda tagságot…4 évet volt börtönben zsarolásért, emberrablásért.

Katona Egykori SFOR katona, két évet szolgált Boszniában. T. urat reggelenként ő hozza és viszi. Sofőr és testőr egyben.

Dömpi Termete miatt lett bandatag, és a pénz vitte a csoporthoz.

http://www.borsonline.hu/news.php?op&hid=11303

Nincsenek megjegyzések: