2010. január 27., szerda

Őrizetben Antal Attila volt BKV-vezér.

Ismét rendőrök vonultak ki a BKV Akácfa utcai székházába. A BKV volt vezérigazgatóját, Antal Attilát gyanúsítottként hallgatták ki. Hűtlen kezeléssel gyanúsítják és őrizetbe vették.

Délután a budapesti rendőrfőkapitány megerősítette, hogy kihallgatták gyanúsítottként a BKV tanácsadói szerződéseinek ügyében. Késő délután pedig őrizetbe is vették, hűtlen kezeléssel gyanúsítják, kezdeményezik előzetes letartóztatását. De nyomoznak tovább. Ez azt jelenti, hogy konkrét eljárási cselekmények, gyanúsítások zajlanak már, az elmúlt 3 hétben és ez várható a közeljövőben is.
Rendőrök és rendőrautók álltak egész nap a BKV akácfa utcai székház előtt. Bent pedig házkutatást tartottak. Úgy tudjuk, hogy a rendőrök kifelé menet mindenkit átvizsgáltak. Gyalog és autóval is csak úgy lehetett kijönni, ha előtte a rendőrök azt engedélyezték. A BKV kommunikációs igazgatója azt mondta, sok dokumentumot elvittek a rendőrök.
A rendőrség tavaly április óta nyomoz a BKV ügyeivel kapcsolatban. Fuzik Zsoltot a BKV korábbi informatikai igazgatója. Vesztegetéssel gyanúsítják. Hagyó Miklós korábbi sajtófőnökét Horváth Évát pedig azzal gyanúsítják, hogy a BKV-tól nagyjából egy év alatt úgy vett fel 24 millió forintot, hogy azért tényleges munkát nem végzett.


Nincsenek megjegyzések: