2010. január 5., kedd

Felháborító, ami az MTV Zrt. körül zajlik.

Felháborító, ami az MTV Zrt. körül zajlik.


iderült: már február óta nyomozás folyik az MTV Zrt. új székházának ügyében. A kérdés az, hogy a nyilvánosságot miért nem tájékoztatták erről az azóta eltelt 10 hónap alatt? Balsai István sajtótájékoztatója.

ecember 10-én, az MTV Zrt. székháza körüli hűtlen kezelés ügyében tett feljelentésem kapcsán derült fény arra a tényre, hogy már 2009 februárja óta folyik egy hasonló, súlyos bűncselekményt feltételező nyomozás a Magyar Televíziót illetően - tájékoztatott a fideszes politikus. Hozzátette: az eljárást különösen jelentős anyagi hátrányt okozó hűtlen kezelés alapos gyanúja miatt indította meg a Fővárosi Ügyészség. A nyomozást a Fővárosi Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya folytatja - fokozott ügyészi felügyelet alatt.

Felmerül a kérdés: az ügyészség, illetve a nyomozó hatóság miért nem tájékoztatta minderről a közvéleményt? Az eljárás több, mint 10 hónapja folyik, mégsem tudunk semmit arról, van-e gyanúsított és hol tart a nyomozás! - figyelmeztetett Balsai István. A Legfőbb Ügyészség már februárban döntött az eset kiemelt ügyként való kezeléséről, ennek ellenére semmi kézzel fogható eredményt nem tudnak felmutatni.

A hűtlen kezelésnek minősített esetéről, igen súlyos bűncselekményről beszélünk, ami a törvény szerint 5-10 év szabadságvesztéssel büntethető. Hogy lehetséges az, hogy egy ilyen jelentős ügyben a nyomozó hatóság nem ad ki információt, nem tájékoztatja a közvéleményt és nem jut eredményre az eljárás során? - nyomatékosította a politikus. Hozzá vagyunk szokva ahhoz, hogy a nemszeretem ügyekben a rendőrség nem szívesen iparkodik befejezni a nyomozást, ez azonban mégiscsak túlzás! Elfogadhatatlan, hogy 10 hónap nyomozás után semmiről nem számol be a hatóság - tette egyértelművé Balsai István.


http://fidesz.hu/index.php?Cikk=143739


Nincsenek megjegyzések: