2010. május 17., hétfő

Előállították Hagyó Miklóst.

Az országgyűlés megalakulásával szinte egyidőben előállította a rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest és két egykori kommunikációs munkatársát, Horváth Évát és Lelovics Ottót a BKV-ügyben.

Mindhármukat bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával hallgatják ki. A minősítés azt jelenti, hogy a nyomozók adatai szerint 50 és 500 millió forint közötti vagyoni hátrányt okozthattak a közlekedési társaságnak. A hűtlen kezelés minősített esetéért kettőtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A bűnszervezetben való elkövetést a törvény külön bünteti, mégpedig 5 év szabadságvesztéssel.

Horváth Évát és Lelovics Ottót már korábban meggyanúsították, Hagyó Miklóst viszont mostanáig védte mentelmi joga. A volt szocialista politikusra több korábbi BKV-s vezér is terhelő nyilatkozatokat tett - Balogh Zsolt volt megbízott vezető például azt mondta: rajta keresztül 70 millió forint jutott el a volt szocialista főpolgármester-helyetteshez, egyszer egy nokiás dobozban 15 milliót adott át neki.

Az MSZP nem kommentálja Hagyó Miklós meggyanúsítását, Mesterházy Attila frakcióvezető mindössze annyit közölt: az igazságszolgáltatás teszi a dolgát.



http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=322622


Nincsenek megjegyzések: