2010. május 27., csütörtök

Wieszt-ügy további botrányok várhatók

Más botrányos esetekről is tud Wieszt lebuktatója?

Tagadja az MSZP távozó elnöke, hogy a pártban tudtak az újbudai vesztegetésről. Ha a nyomozás során mégis bebizonyosodna, hogy a szocialistáknál körbejárt a rejtett kamerával készített felvétel, az érintett politikusokból gyanúsított lehet. Közben az RTL Klub újabb részletet közölt abból az interjúból, amelyet a kenőpénzt átadó vállalkozóval készített.

Bár az eset két és fél éve történt, a kenőpénz átadásáról felvételt készítő vállalkozó csak a múlt héten tett feljelentést, miután megfenyegették. Állítása szerint a múlt héten egy fekete öltönyös, fekete napszemüveges férfi megkereste azzal, hogy tudja, nála van a felvétel és szeretné azt megkapni.

A férfi arról is beszélt a kereskedelmi televízió Híradójának, hogy más, korrupciógyanús ügyekről is vannak bizonyítékai, biztonságos helyen. „Vannak más ügyekről is anyagaim, amelyeket saját biztonságom érdekében gondosan őrzök; már csak azért is, mert az elmúlt napokban egyértelműen üzentek nekem, hogy ha ez a felvétel nyilvánosságra kerül, tönkretesznek” – fogalmazott a vállakozó, aki a felvételen látható Wieszt János mellett mást nem akart megnevezni, és a többi ügy részleteiről sem beszélt. Azt állítja, története nem egyedi, a politika másokat is hasonló helyzetbe kényszerített.

Körbejárt?

A rejtett kamerás felvételt az újbudai Fidesz hozta nyilvánosságra. Az Index a videót a fővárosi MSZP korábbi hatalmi harcaival hozta összefüggésbe: a portál szerint a felvétel körbejárt a szocialista pártban, mielőtt az ellenzékhez került.

Lendvai tagad

Az MSZP távozó elnöke tagadja, hogy a szocialista pártban tudtak az újbudai vesztegetésről. „Ez a videó az MSZP-ben nem járt kézről kézre, vagy akkor az én kezem nem lenne ott az MSZP-ben, de senkié sem, akivel beszéltem” – jelentette ki Lendvai Ildikó. Hozzátette: „ez a videó számunkra ismeretlen; kicsit kevésbé életszerű is, hogy az illető magáról készít egy videót és körbeadja a saját pártjának, hogy nézzétek meg, milyen csinos vagyok rajta”.

A BRFK vesztegetés gyanújával nyomoz ismeretlen tettes ellen. Ha az eljárás során mégis bebizonyosodna, hogy az MSZP-ben körbejárt a videó, az érintett politikusokból gyanúsított lehet. A törvény ugyanis bünteti, ha egy hivatalos személy nem tesz feljelentést a tudomására jutott a vesztegetés kapcsán.

(hírTV, FH)


Nincsenek megjegyzések: