2010. május 27., csütörtök

Zsarolás miatt fizetett milliókat az MSZP-s Wiesztnek

Megzsarolták, ezért fizetett több mint kétmillió forint csúszópénzt a szocialista Wieszt Jánosnak az a vállalkozó, aki egy önkormányzati ingatlant akart megvenni a főváros XI. kerületében.

A férfi a Bartók Béla utcai ingatlant bérelte a kerülettől, majd amikor megtudta, hogy árulják, benyújtotta az iratokat. Az RTL Klubnak azt nyilatkozta: ezután megkeresték az önkormányzattól és közölték vele, hogy csak akkor veheti meg, ha kifizeti pluszban az ingatlan értékének 10 százalékát, azaz másfél millió forintot.

Később a vételár és a kenőpénz összege is nőtt. „Egy hónap múlva kaptam egy telefonhívást, és közölték, hogy változott a tarifa, nem 15, hanem 22 millió a vételár; és nem másfél milliót, hanem 2,2 milliót kell fizetni” – mondta el a vállalkozó.

Wieszt János 2007 decemberében hívta a Kereskedelmi és Iparkamara irodájába a férfit, aki ott rejtett kamerával rögzítette, ahogy a szocialisták XI. kerületi frakcióvezetője több mint kétmillió forintot vesz át tőle.

Molnár felfüggesztést, a Fidesz lemondást vár

Molnár Gyula, a XI. kerület szocialista polgármestere arra kéri Wieszt Jánost, hogy függessze fel elnöki tisztségét a vagyongazdálkodási bizottságban. Az újbudai Fidesz viszont lemondásra szólította fel a képviselőt.

Lendvainak is kínos?

Lendvai Ildikó szerint ha a politikusról készült videofelvételen elhangzottaknak csak a negyede igaz, Wieszt Jánosnak nincs helye a pártban.

Az MSZP elnöke azt ugyanakkor egy bosszúhadjárat első lépésének nevezte, hogy a szintén szocialista Szabó Zoltán három nappal mandátuma lejárta után kapott értesítést a meggyanúsításáról az ügyészségtől. A volt képviselőt a Hunvald-ügyben gyanúsították meg.


Nincsenek megjegyzések: