2010. május 17., hétfő

Hagyóék letartóztatását indítványozza a Fővárosi Főügyészség

A Fővárosi Főügyészség úgy döntött, hogy hétfőn indítványozza a BKV-ügyekben pénteken őrizetbe vett Hagyó Miklós, Lelovics Ottó és Horváth Éva előzetes letartóztatását. A Fővárosi Főügyészség hétfői tájékoztatása alapján álláspontjuk szerint mindhárom gyanúsítottnál fennáll a szökés és az elrejtőzés veszélye, illetve hogy megnehezítenék a bizonyítási eljárás lefolytatását.

Hagyó, Lelovics és Horváth hivatalosan a volt BKV-s humánpolitikai igazgató, Szalainé Szilágyi Eleonóra és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt korábban indított büntetőeljárás gyanúsítottai.

Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót pénteken gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök a BKV gyanús ügyletei kapcsán. Jelenleg őrizetben vannak. Mindhármuk ellen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés miatt indult nyomozás. Mindhárom gyanúsított panasszal élt a gyanúsítás ellen, de míg Hagyó és Lelovics vallomást is tett, Horváth Éva megtagadta azt.


Nincsenek megjegyzések: