2010. május 17., hétfő

Gyanúsított lett Hagyó Miklós.

Gyanúsítottként hallgatja ki a BRFK Hagyó Miklóst, volt szocialista főpolgármester helyettest a BKV ügyben, ez késő délután derült ki. Korábban már voltak találgatások arról, hogy Hagyót azután gyanúsítják majd meg, hogy megalakul az új országgyűlés, hiszen ekkor “vész el” a mentelni joga. Ez olyannyira igaznak bizonyult, hogy Hagyót percekkel azután gyanúsították meg, hogy az új országgyűlés letette az esküt.
Hagyó Miklósnak ma délután háromkor járt le a mentelmi joga, és a nyomozók néhány perccel később, vagyis gyakorlatilag azonnal előállították. Rajta kívül két másik gyanúsítottat is kihallgatnak – Horváth Évát, Hagyó volt sajtófőnökét, és Lelovics Ottót, egykori kommunikációs igazgatót.
“Nem kívánok a mentelmi jogom mögé bújni” – ezt mondta Hagyó Miklós még februárban, amikor visszaadta fővárosi képviselői mandátumát. Az országgyűlési képviselői mentelmi joga viszont mostanáig védte. Akkor azt mondta, hogy ártatlan, ellene személyes hadjárat folyik, és nem akar elmenekülni, bármikor áll az igazságszolgáltatás elé.
Ennek ellentmondóak a fővárosi cégek vezetőinek nyilatkozatai. Bielek Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. vezetője korábban azt mondta a rendőrségi kihallgatásán, hogy Hagyó Miklós ajánlotta a cégeket, amelyeket foglalkoztatniuk kellett. Szándékosan azokra a cégekre kellett írniuk a pályázatokat. Azt is mondta, hogy Hagyó Miklós utalt rá, hogy ha nem azok a cégek nyernek, az FKF vezetője elveszítheti az állását.
Balogh Zsolt, a BKV egykori vezérigazgatója a HírTV Kontraszt című műsorában pedig azt állítota, hogy több milliót kellett átadnia Hagyó Miklósnak.
Hagyó Miklóst, Horváth Évát és Lelovics Ottót különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatta ki a rendőrség.


http://tv2.hu/tenyek/cikk/gyanusitott-lett-hagyo-miklos


Nincsenek megjegyzések: