2010. május 13., csütörtök

Nem tudták kideríteni, ki kaphatott 70 milliót a városházán

Egy hónap alatt sem sikerült kiderítenie a FKF felügyelőbizottságának, hogy a pusztazámori beruházásból kinek juttathatott vissza 70 millió forintot a nyertes cég a városházára. A vizsgálat elkészítésével megbízott külsős cég mindössze annyit tudott meg: a hulladéklerakóban keletkező gáz hasznosításáról szóló pályázatot rövid határidővel írta ki az FKF Zrt. és ezzel megsértették a közbeszerzési törvényt.
Korábban Bielek Péter Fővárosi közterület-fenntartó vezérigazgatója rendőrségi tanúvallomásában azt mondta, hogy a közbeszerzés második körében 70 millióval magasabb összeg szerepelt, ezt a pénzt pedig feltehetően a városházára juttatta vissza a nyertes cég.

A külső szakértői vizsgálat a dokumentumokban nem talált okot arra, hogy miért kellett megnövelni a pályázati összeget. Az elkészült jelentésről Szaniszló Sándor, az FKF Zrt. szocialista felügyelőbizottsági elnöke számolt be a Hír Televíziónak. Azt is elmondta, hogy vizsgálatot kezdeményez, amiért az igazgatóság által jóváhagyott 450 millió helyett tavaly 600 millió forintot költött a társaság kommunikációra.

A szakértői jelentést, és a Hír Televízió által feltárt újabb ügyeket holnap tárgyalja a felügyelőbizottság.


Nincsenek megjegyzések: