2010. május 17., hétfő

Rejtett kamerás felvétel Gyurcsány keményen megkapja

Kemény kritikát is kapott Gyurcsány Ferenc azon a keddi, zárt körű megbeszélésen, amely a volt miniszterelnök röpiratáról szóló konzultáció nyitányát jelentette. Az egyik felszólaló zsarnokként jellemezte a politikust.

Zárt körben vitatta meg kedd este az MSZP megújításáról szóló röpiratát Gyurcsány Ferenc a párt székházában. A konzultáción több, a volt miniszterelnök hívének tartott országgyűlési képviselő is megjelent. Gyurcsánynak több bírálattal is szembe kellett néznie a Hír Televízió birtokába került rejtett kamerás felvétel szerint.

„Megbuktál mint miniszterelnök, és mint pártvezető is” - fogalmazott az egyik felszólaló. „A politikád következetes volt abban, hogy iszonyú erőfeszítések árán megtaláltad a társadalom legeldugottabb rétegeit, érdeksérelmet okoztál az embereknek folyamatosan, és olyan érzése volt körülötted az embernek, hogy nádasgyújtogatók vannak, nem működtetők, üzemeltetők, fejlesztők. Soha egyetlen alkalommal nem említetted munkatársaidnak, ha valami jó volt, az ellentmondókat pedig elnyomtad. Ha a kívülállók beszóltak neked, akkor gesztusokat tettél. Ekkor volt a szlogen, hogy szólj be Gyurcsánynak, kapsz egy jó államtitkári posztot” - hangzott egy másik bírálat.

Gyurcsány Ferenc a bírálókat bírálta, azt mondta, az elhangzott kritikák egyike se férne bele a legjobb húszba. A volt pártelnök-miniszterelnök már a június első hétvégéjére összehívott rendkívüli kongresszuson menesztené a jelenlegi pártvezetést, de azt tagadta, hogy a gyors tisztújítással saját visszatérését készíti elő.

A fórumon Lendvai Ildikó amolyan társházigazdaként vett részt.

- Itt Gyurcsány Ferenc maga nyilatkozott, hogy nem törekszik formai vezetői pozícióra. Természetesen részt kíván venni ezekben a vitákban, és megjegyzem, ezt kellő tisztelettel el is várjuk tőle, mint az MSZP egyik meghatározó politikusától – fogalmazott a lemondott pártelnök.


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=322411

Nincsenek megjegyzések: