2010. május 17., hétfő

Őrizetben Hagyó Miklós

Előállításuk után őrizetbe vette a rendőrség Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettest és két egykori kommunikációs munkatársát, Horváth Évát és Lelovics Ottót a BKV-ügyben.

A gyanú szerint a közlekedési vállalat Hagyó nyomására kötött szerződést a szentendrei Hév-kijelzőkre, és a négyesmetró egyik indokolatlan tanácsadói szerződését is az ő közreműködésével kötötték meg. Csak a két ügylet 90 milliós vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak. Az egykori szocialista politikus és embereit bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával hallgatták ki.

A minősítés azt jelenti, hogy Hagyóék 50 és 500 millió forint közötti vagyoni hátrányt okozhattak a közlekedési társaságnak. A hűtlen kezelés minősített esetéért kettőtől 8 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A bűnszervezetben való elkövetés pedig még 5 év szabadságvesztést jelenthet.

Horváth Évát és Lelovics Ottót már korábban meggyanúsították, Hagyó Miklóst viszont mostanáig védte mentelmi joga. A volt szocialista politikusra több korábbi BKV-s vezér is terhelő nyilatkozatokat tett.


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=322674

Nincsenek megjegyzések: