2010. május 27., csütörtök

Újabb terhelő nyilatkozat Hagyó a Főtávtól is szedett „tagdíjat”

Nemcsak a BKV-tól, hanem a Főtávtól is kért úgynevezett „tagdíjat” Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes a Hír Televízió birtokába jutott beszélgetés szerint.
Joó Tibor egy felvételen azt mondja: a ma már előzetes letartóztatásban lévő politikus egy kávézóban adta le rendelését neki. Állítása szerint ő ekkor a közműcég egyik igazgatója volt.

Joó az interjúban elmondta, hogy decemberben találkozott Hagyó Miklóssal. Állítása szerint a Főtáv vezérigazgatója, Kovács Lajos hozta össze a „randevút”. Kijelentette: ő nem ajánlott pénzt, hanem Hagyó maga kért 50 milliót havonta készpénzben.

A férfi egyébként Top 100-as bűnözőként került a Főtávhoz, elmondása szerint a Nemzetbiztonsági Hivatal bízta meg a cég munka- és tűzbiztonsági átvilágításával. Munkájával - állítólag - annyira elégedettek voltak, hogy megtették igazgatónak. Joó Tiborral egy internetes portál készített interjút, de a beszélgetést először a Hír Televízió Célpont című műsorában láthatták.

Hivatalosan is korrupciós ügy

Közben hivatalosan is korrupciós üggyé vált a BKV-botrány. Az eredetileg a vagyon elleni bűncselekmények közé sorolt, hűtlen kezelés gyanújával indított nyomozást átvette az ügyészség a rendőrségtől, mert az eljárás során felvetődött a vesztegetés speciális esetének gyanúja


Nincsenek megjegyzések: