2010. május 17., hétfő

Vallomást tett Hagyó.

Hagyó Miklós, Horváth Éva és Lelovics Ottó előzetes letartóztatását kezdeményezi a rendőrség. A volt szocialista főpolgármester-helyettest és két egykori kommunikációs munkatársát a BKV-ügyben bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják. Hagyó Miklós és Lelovics Ottó vallomást tett a rendőrségen, Horváth Éva azonban ezt megtagadta. A gyanúsítás ellen mindhárman panasszal éltek.

A gyanú szerint Hagyó Miklós nyomására született meg a szerződés a szentendrei HÉV százmillió forintos utastájékoztató rendszerének megvalósításáról - bár a rendszer nem az elvárásoknak megfelelően készült el, Hagyó nyomására a BKV a teljes munkát igazolta - a kivitelező cég így jogtalanul jutott 40 millió forinthoz. Erről a megbízásról korábban Balog Zsolt, a BKV egykori megbízott vezetője is nyilatkozott a Hír Televízióban: szerinte az utastájékoztatási rendszer árából 40 millió forintot osztottak vissza a volt szocialista főpolgármester-helyettesnek. A másik egy, a 4-es metróval összefüggő tanácsadói szerződés - a gyanú szerint az 50 millió forintos, szükségtelen tanulmány elkészítésére Hagyó Miklós adott utasítást a BKV vezetésének.

10 millió Horváth Évának, havi kétmillió Lelovicsnak?

Hagyó Miklós volt kommunikációs munkatársait - Lelovics Ottót és Horváth Évát - már februárban kihallgatta, majd meggyanúsította a rendőrség. Mostanáig azonban mindketten szabadlábon védekezhettek. A rendőrség gyanúja szerint Lelovics Ottó nyomására a BKV vezetői elérték, hogy a férfit egy kommunikációs ügynökség névleg foglalkoztatta - a közlekedési vállalat a cég többletszámlázásának elfogadásával fizette ki Lelovics havi kétmillió forintos bérköltségét. Horváth Éva pedig a gyanú szerint arra vette rá a BKV vezetőségét, hogy egy kft.-től a kismamabérletre reklámfilmet rendeljenek, majd a 10 millió forintos ellenértéket ki is fizették - bár a film nem készült el. Horváthnak a gyanú szerint szerepe volt egy 11 millió forint értékű Mikulás napi rendezvény létrejöttében is, amelynek árát a BKV soron kívül, teljesítés igazolás nélkül fizette ki.


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=322698


Nincsenek megjegyzések: