2010. június 18., péntek

Braun Róbert angyalföldi számlája

Braun Róbert angyalföldi számlája.

A baloldali brandépítő, kommunikációs szakember Braun Róbert cége tavaly jelentős összegű pénzt kapott a XIII. kerületi önkormányzattól. Városházi forrásunk szerint a B&P Social Branding Kft-nek "márkastratégiai tanácsadás" néven kifizetett összesen 5.190.000 Ft nem a kerület érdekeit szolgálta, hanem valójában Tóth József 2010-es tavaszi kampányának megtervezését fizették ki ezen keresztül.

Braun Róbert meghatározó személyisége a baloldali politikai kommunikációnak. Először Pető Iván kabinetfőnökeként tűnt fel, majd Medgyessy Péter kampánycsapatát erősítette, aki 2003-ban helyettes államtitkárnak nevezte ki. Erről később lemondott, majd a Gyurcsány kormányban tűnt fel. Innen az üzleti életbe távozott, de ez csak a látszat. Braun Róbert neve többnyire ott tűnik fel, ahol látszólag üzleti megállapodásról van szó, de valójában a háttérben politikai ügy van. Jelenleg éppen a szociálisták egyik utolsó bástyájának az MNB elnökének kommunikációját tervezi. Itt azonban nem céges megbízást nyert el, hanem "további munkaviszony keretében" alkalmazza a Magyar Nemzeti Bank.

Braun egyik cégének a B&P Social Branding Kft-nek "márkastratégiai tanácsadás" címen két részletben fizetett a XIII. kerületi önkormányzat. 2009.03.31-én 1.060.000 Ft-ot és 2009.07.03-án 4.130.000 Ft-ot.

Városházi forrásunk szerint készült ugyan egy összedobott tanulmány, hogy "le legyen papirozva" a szerződés, valójában azonban közpénzen fizették ki Tóth József "personal branding" stratégiájának kidolgozását.

Informátorunk szerint a választások idején Tóth József fia, Tóth Péter tartotta a kapocsolatot Braun Róbert tanácsadóval.
El kell ismerni Braun Róbert kiváló szakember, hiszen nagyban hozzájárult Tóthték sikeréhez.
A probléma az, hogy a Braun munkadíját közpénzből fizették ki.


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=327140
http://angyalfold.blog.hu/2010/06/17/braun_robert_angyalfoldi_szamlaja

Nincsenek megjegyzések: