2010. június 25., péntek

Korrupt rendőröket lepleztek le.

Pénzért, mielőbbi szabadulást ígértek.

Kereken egymillió forintot kért egy bűnügy előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottjától két XV. kerületi rendőr. Az egymilliót ráadásul úgy kérték, hogy tudták: az ügyészség nem is kezdeményezi az érintett előzetesének meghosszabbítását. Később ugyanennyit kértek, hogy elintézzék a nyomozás megszüntetését.

A harmadik rendőr gyanúsított ugyanebben az ügyben egy másik érintettet keresett fel hasonló célokkal. Őt viszont azzal is gyanúsítják, hogy jogosulatlanul kért le és adott ki adatokat emberekről és kocsikról. Őrizetbe vették őket, és a bíróság már elrendelte előzetes letartóztatásukat is. Egyikük egyébként a kerületi polgármester veje.

A három rendőr ügyében "hivatalos személy által, fontosabb ügyben kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények" miatt nyomoz a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

A nyomozás adatai szerint 2009 szeptemberében a XV. kerületi Rendőrkapitányság egyik hadnagya és egy törzszászlós egy bűnügy gyanúsítottjának élettársát kereste fel azzal: egymillió forintért elintézik, hogy a férfi kikerüljön az előzetes letartóztatásból. Mindezt úgy tették, hogy biztosan tudták: az ügyészség nem fogja indítványozni az előzetes meghosszabbítását. A férfi ki is szabadult, a rendőrök pedig megkapták az egymillió forintot.

Egy hónap múlva, októberben felkeresték a korábban szabadult férfit, hogy fejenként 500-500 ezer forintért elintézik a nyomozás megszüntetését is. Ez is megtörtént és ezt a pénzt is megkapták.

A harmadik rendőr, egy őrnagy ugyanennek az ügynek egy másik érintettjét kereste meg és ő is felajánlotta, hogy elintézi az ügyet. Ugyanannak a férfinak a szabadítását ígérte meg, akiért már társai is közbenjártak.

Az őrnagyot ezen kívül azzal is gyanúsítják, hogy 2009 júniusától 2009 októberéig többször jogosulatlanul kért le adatokat a személyi és a járműnyilvántartásból. Az adatokat illetékteleneknek továbbította.

Forrás: Független Hírügynökség

http://www.rtlhirek.hu/cikk/324599

Megállapítható,hogy a mai rendőrségnél is dolgoznak olyan korrupt faszopók,mint annak idején Laczkó volt…….
Laczkó most a Böpnél korruptkodik de ennek ellenére csak egy bunkó,vidéki faszopó,paraszt.

Nincsenek megjegyzések: