2010. június 25., péntek

A nyarat is rács mögött tölthetik Hagyó emberei

Kezdeményezte Horváth Éva és Lelovics Ottó előzetes letartóztatásának meghosszabbítását a Központi Nyomozó Főügyészség – értesült a HavariaPress.

A szintén rács mögött lévő Hagyó Miklós szóvivője és kommunikációs tanácsadója szeptember végéig rács mögött maradhat, ha a bíróság elfogadva a főügyészség indítványát, három-három hónappal meghosszabbítja a két gyanúsított letartóztatását.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint mind Horváth Éva, mind Lelovics Ottó esetében fennáll a szökés vagy elrejtőzés, illetve az eljárás megnehezítésének veszélye. A bíróságnak június 26-ig kell döntenie az előzetes meghosszabbításáról.

A BKV-t felügyelő volt szocialista főpolgármester-helyettest, Hagyó Miklóst és két munkatársát, Horváth Évát és Lelovics Ottót bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítják több BKV-szerződéssel összefüggésben.

Az őrizetbe vétel után a főügyészség Horváth Éva és Lelovics esetében is kezdeményezte az előzetes letartóztatást, de a bíróság csak Hagyó Miklóst hagyta előzetesben, Horváth Éva és Lelovics házi őrizetbe került. A főügyészség azonban fellebbezett. A bíróság a két gyanúsított esetében egy hónappal ezelőtt rendelte el újra az előzetes letartóztatást.

Nincsenek megjegyzések: