2010. június 18., péntek

Titkos hangfelvétel Gyurcsány szidalmazza az MSZP-t

Keményen leteremtette párttársait Gyurcsány Ferenc az MSZP vasárnapi kongresszusán a hírTV-hez eljuttatott titkos hangfelvétel szerint.

A volt miniszterelnök szerint a választási vereség után a pártnak nincs koncepciója, a felmerülő kérdésekre hiányoznak a válaszok, a frakció pedig nem mer konfrontálódni.

„Amit most csinálunk ebből nem a pártszakadás fog következni, ebből az erózió fog keletkezni” - fejtette ki a kongresszuson.

Gyurcsány Ferenc úgy véli: a Trianon-emléknap kapcsán a módosító indítványok benyújtása helyett el kellett volna utasítani a törvényjavaslatot a parlamentben. A kettős állampolgárság megszavazásáról is hasonlóan nyilatkozott, szerinte az nem fér bele a szocialisták értékrendjébe.

A volt pártelnök-miniszterelnök felszólította a kongresszusi küldötteket arra is, hogy még helyi szinten se álljanak szóba a Fidesz képviselőivel. „Aki a háttérben kokettál a Fidesszel, az nem tud szembe menni a Fidesszel” - fogalmazott.

Gyurcsánynak arra is van terve, hogyan fúrhatják meg a Fidesz új alkotmányát: úgy véli, az ügyet népszavazással ki kell vinni az utcára.

A volt pártvezér azt is elmondta: minden választási kampányban előkerülnek korrupciós ügyek, csak szerinte a szocialisták rendetlenebbek a többi pártnál, ezért ők ebbe bele is buktak.



Nincsenek megjegyzések: