2010. június 10., csütörtök

Kocsis László Nem két tehetségtelen pasasról van szó, hanem két nagyon mohóról.

Demszky Gábor már vállalta a politikai felelősséget, az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint ezért az újabb fővárosi botrány miatt nem kell lemondania a liberális politikusnak. Demszky egykori főtanácsadójára és Hagyó Miklósra a Fővárosi Kertészeti Vállalat egykori vezérigazgatója tett terhelő nyilatkozatot.

Kocsis László a Célpont című műsorunknak azt mondta: a volt szocialista főpolgármester-helyettes havi ötmilliót kért tőle a vállalat pénzéből. Hagyó és Mesterházy többször javaslatot tett arra is, hogy kivel szerződjön kommunikációs és ügyvédi munkákra a fővárosi cég.

„Két kövér ember leült egymással a Rudasba, és személyzeti politikát folytatott. Tudják, honnan lehet ezt megtudni, a masszőröktől. Azok mindent tudnak” – mondta Kocsis László, a Főkert Zrt. volt vezérigazgatója. Az újabb fővárosi botrányról egyelőre csak a masszőrök és az érintettek tudnak mindent. Információink szerint a rendőrség még nem vizsgálta a Főkert ügyét, pedig a BKV és a Fővárosi közterület-fenntartó vezérigazgatói után a budapesti kertészet egykori első embere is megerősítette: Hagyó Miklós és Mesterházy Ernő milliókat szivattyúzhattak ki a budapesti közszolgáltató cégekből. A Főkert volt vezetője a Célpontnak nyilatkozva azt mondta: milliókat kellett volna visszaosztania Hagyóéknak. „Bemutatkozáskor nekem azt mondták, havonta egy ötös vezérigazgató úr. Az a klientúra, amit kiépített a Hagyó, - ami lemészárolta a fővárosi MSZP-t, és ahogy Mesterházy zsákolta az SZDSZ-t - , az azt is mutatja, hogy nem két tehetségtelen pasasról van szó, hanem két nagyon mohó emberről” – közölte Kocsis László.

A volt vezérigazgató szerint a saját zsebre dolgozó Hagyó és Demszky egykori főtanácsadója nem csak pénzt, hanem szívességet is kért. Legtöbbször közvetítők útján keresték meg. Kocsis szerint a Főkertnél hiába próbálkoztak: irányítása alatt nem jutott pénzhez a ma már előzetesben ülő Hagyó és Mesterházy. A volt szocialista főpolgármester-helyettes ügyvédje csupán annyit mondott: védencét letartóztatása óta nem hallgatta ki a rendőrség, így a Főkert ügyében nem is kérdezhették a nyomozók.

Horváth: Nem kell lemondania Demszkynek

Az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint Demszky már elismerte politikai felelősségét, lemondania nem kell azért, mert vezetése alatt kifizetőhelyek voltak a fővárosi cégek. „Nevetséges lenne, hiszen négy hónap van ennek a mandátumnak a kitöltéséből. Már nem lehet új főpolgármestert választani. Tehát a lemondásnak a szimbolikán túl már semmilyen jelentősége nincs közjogi értelemben” – fogalmazott Horváth Csaba MSZP-s főpolgármester-jelölt. A hírTV azon kérdésére, miszerint a szimbolikus jelentősége nem fontos?, a következőt válaszolta: „Természetesen fontos, de ez Demszky Gábor döntése, erre őt senki nem kényszerítheti” – tette hozzá Horváth Csaba.

Nincsenek megjegyzések: