2010. június 18., péntek

Újabb fővárosi politikus érintett a Főkert ÜGYBEN.

Újabb fővárosi politikus érintett a Főkert-ügyben?

Új politikusszereplő a Főkert-ügyben – a Vasárnapi Hírek több forrásból is megerősített információira hivatkozva azt írja: a fővárosi kertészeti vállalatnál indult nyomozásban egy újabb fővárosi politikus érintett. Az illetőt a lap csak C. G.-nek nevezi.

Úgy tudják: ő lehetett az, akiről Kocsis László, a fővárosi cég vezérigazgatója a hírTV Célpont című műsorának azt állította, hogy havi 5 millió forintos védelmi pénzt kért tőle. A lap informátora szerint a városházán az ügy nyílt titok volt, botrányt váltott ki – és az feltehetően a C. G.-nek nevezett politikus magánakciója lehetett. Ugyanis nem sokkal az ötmilliós követelés elhangzása után távoznia kellett Hagyó Miklós titkárságáról.

A BRFK egyébként egyelőre ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés gyanújával nyomoz a Főkertnél. A gazdaságvédelmi nyomozók az önkormányzati cég és a hozzá tartozó gazdasági társaságok szerződéseit, illetve a Fővárosi Önkormányzattól kapott támogatások felhasználását vizsgálják. A nyomozás kiterjed arra is, hogy a Főkert kezelésében lévő ingatlanok eladása okozott-e vagyoni hátrányt a tulajdonos fővárosnak.

Czeglédy tagad és perel

Czeglédy Gergő tagad és beperli a Vasárnapi Híreket. A III. kerületi szocialista elnök szerint az MSZP most folyó tisztújítása miatt párton belül leszámolás indult ellene. Úgy gondolja, meg akarják akadályozni újraválasztását, mert valakiknek nem tetszik a munkája, amelyet a budapesti jelölőbizottságban végez. Czeglédy elmondta: a hírből annyi igaz, hogy 2008 elején valóban otthagyta Hagyó titkárságát, de azért, mert ekkor választották kerületi MSZP elnöknek és a két pozíció összeférhetetlen volt.


http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=326527

Nincsenek megjegyzések: