2010. június 2., szerda

Felfüggesztését kezdeményezi az MSZP




Kezdeményezi Wieszt János párttagságának felfüggesztését az MSZP. Lendvai Ildikó a párt elnöke és Burány Sándor a szocialisták budapesti szervezetének elnöke közös közleményükben azt írják, hogy a politikusnak meggyőzően tisztáznia kell magát a közvélemény előtt és a hatósági eljárásban is. Egyben felszólítják a politikust, hogy mondjon le önkormányzati mandátumairól.

A közlemény szerint felkérik a kerületi szervezet etikai és egyeztető bizottságát és a fővárosi közgyűlés MSZP frakciójának etikai és egyeztető bizottságát, hogy tegye meg a szükséges lépeseket.

Wieszt Jánosról a Fidesz XI. kerülete hozott nyilvánosságra korábban egy videofelvételt, amely alapján azt állítják, hogy a kerületi szocialista politikus kétmillió kétszázezer forint csúszópénzt fogadott el.

Később megszólalt a vállalkozó is, aki a pénzt adta a politikusnak . Elismerte, hogy ő adta át a 2,2 millió forintot tartalmazó borítékot. Azt mondta: akkor került kapcsolatba a politikussal, amikor megpróbálta megvenni a XI. kerületi önkormányzattól a cégének otthont adó üzlethelyiséget. Ezek után egy üzenetet kapott Wieszt Jánostól, hogy keresse meg őt a nem hivatalos fogadó óráján, amit egy sörözőben szokott tartani. Itt elmondta, hogy a vételár nettó 15 millió lesz és 10 százalékot, azaz 1,5 millió forintot kell fizetnie, különben az illetékes bizottság „nem dönt kedvezően.” A vállalkozó egy hónap múlva telefonhívást kapott Wieszt Jánostól, aki közölte, hogy változott a vételár, tehát nem 15, hanem 18,3 millió, és ennek nem a nettó, hanem a bruttó 10 százalékát kéri.

Wieszt János korábban a felvételről elismerte, hogy ő van a képen, de azt állította, hogy borítékban nem kenőpénz volt. Később azt mondta, hogy aljas és egyoldalúan beállított, manipulatív támadás érte. Szombaton az ECHO TV-ben azt mondta, ez nem megvesztegetés, hanem egy kölcsönügylet rendezése volt, amiről állítása szerint okirat is készült.

Forrás: Független Hírügynökség

Nincsenek megjegyzések: