2011. február 4., péntek

Az MSZP hallgat a bűnszervezetről .

Az MSZP vezető politikusai közül többnek is meg kellett jelennie az ügyészségen és a bíróságon, hogy vallomást tegyenek a Zuschlag János ellen folyó büntetőeljárásban. A per hétfői jogerős lezárását egyik érintett sem kívánta kommentálni - olvasható a Magyar Nemzetben.


A Szegedi Ítélőtábla indoklása szerint az MSZP ifjúsági szervezeteinek felső vezetői nem tudtak arról, hogy Zuschlag János irányításával egy fehérgalléros, szinte kizárólag szocialista politikusokból álló bűnszervezet éveken keresztül törvénytelen módszerekkel csapolta meg a pályázati rendszereket, hogy a megszerzett pénzeket a baloldal politikai céljainak megvalósítására, táborokra és például kampányfinanszírozásra használja.

A Maráz Vilmosné vezette bírói tanács a nem jogerős ítélet azon részeit, amelyek utaltak egyes vezetők érintettségére (például Arató Gergely volt MSZP-s képviselőre és a Gyurcsány Ferenc vezette volt ifjúsági tárca helyettes államtitkárára, Ocsovai Tamásra), kihúzta – további részletek a Magyar Nemzet szerdai számában. (rá)

Nincsenek megjegyzések: