2011. február 11., péntek

Őrizetben a volt államtitkár.

Sajtóinformációk szerint őrizetbe vették Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát, Székely Árpád korábbi nagykövetet és Tátrai Miklóst, a vagyonkezelő volt vezérigazgatóját a moszkvai magyar nagykövetség egyik ingatlanjának eladásával kapcsolatban. Fekszi ügyvédje megerősítette a védencéről szóló híreket, az ügyészség viszont csak későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.


Gyanúsítottként hallgatta ki a Központi Nyomozó Főügyészség Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát, Székely Árpád korábbi nagykövetet és Tátrai Miklóst, a vagyonkezelő volt vezérigazgatóját a moszkvai magyar nagykövetség egyik ingatlanjának eladásával kapcsolatban.

A közszolgálati televízió híradója úgy tudja: lakásukról, illetve jelenlegi munkahelyükről állították elő őket. Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés a gyanú ellenük.

Az ügyészség szerint a moszkvai kereskedelmi képviselet épületének áron aluli eladásával 11 milliárd forint vagyoni hátrányt okozhattak az államnak. Az ügy érdekessége, hogy két adásvételi szerződés készült, az egyik 2008 márciusában, a másik pár hónappal később. Az ügyészség szerint az első kontraktus nem felelt meg a jogszabályoknak, mert nem előzte meg pályáztatás. A második szerzőszerződés a gyanú szerint arra szolgált, hogy az előző hiányosságait leplezze. Egyébként mindkét szerződés ugyanazzal a luxemburgi bejegyzésű céggel köttetett.

Őrizetbe vették mindhárom gyanúsítottat?

Sajtóinformációk szerint mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vették. Papp Gábor, Fekszi Márta ügyvédje az ügyfelére vonatkozó információt megerősítette. Továbbá elmondta: védence panasszal élt a gyanúsítás ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben.(jv, rá)

hírTV

Nincsenek megjegyzések: