2011. február 11., péntek

A kihallgatás után őrizetbe vették a fejeseket.

Őrizetbe vette kedden a Központi Nyomozó Főügyészség Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. korábbi vezetőjét, Horváthné Fekszi Mártát, a Külügyminisztérium volt államtitkárát és Székely Árpád volt moszkvai nagykövetet a moszkvai magyar nagykövetség egyik ingatlanának eladásával összefüggésben.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt 2009. november 30-a óta folytat nyomozást a moszkvai Kereskedelmi Képviselet 2008-ban történt értékesítésével összefüggésben. A nyomozást a főügyészség – az Állami Számvevőszék erre vonatkozó vizsgálati megállapításai nyomán – hivatalból rendelte el.

A Központi Nyomozó Főügyészség ezen eljárással összefüggésben kedden előállította, majd – különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének megalapozott gyanúja miatt – gyanúsítottként hallgatta ki T. Miklóst, az MNV Zrt. korábbi vezérigazgatóját, F. Mártát, a Külügyminisztérium egykori államtitkárát, valamint Sz. Árpádot, volt moszkvai magyar nagykövetet. A főügyészség munkatársai ugyancsak kedden házkutatást tartottak az említett személyek lakásában, ahol több bizonyítékot is lefoglaltak. A Központi Nyomozó Főügyészség mindhárom gyanúsítottat őrizetbe vette. (jv)

hírTV


Nincsenek megjegyzések: