2011. február 11., péntek

Jogerősen is fehérgalléros bűnözők Zuschlagék.

Jogerősen is fehérgalléros bűnözők Zuschlagék.
A másodfokú ítélet szerint bűnszervezetben követték el a pályázati csalásokat a Zuschlag-per vádlottjai. Az első fokon kiszabott büntetést viszont valamennyi vádlott esetében enyhítette a táblabíróság. Zuschlag János nyolc és fél év helyett hat év börtönt kapott.

Jogerősen fehérgalléros bűnözők az egykori ifjú szocialisták. A Zuschlag-perben másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla a jogerős ítélet rendelkező részében mondta ki, hogy Zuschlag János, Katus Ferenc, Őri András, Krausz Csaba, Marsovszky Balázs, Kullai Tamás és Prácser László bűnszervezetben követte el a pályázati csalásokat.

A Zuschlag-perben másodfokon eljáró bíróság az ítélet rendelkező részében mondta ki hét vádlottról, hogy bűnszervezetben követték el a pályázati csalásokat. A Szegedi Ítélőtábla ezzel helyt adott az ügyészi indítványnak. A vádhatóság kérte ugyanis, hogy a másodfokú bíróság – szemben az elsőfokúval – ne csak az ítélet indoklásában, hanem már annak rendelkező részében mondja ki a bűnszervezetben való elkövetést, amit maffiavádnak nevez a hétköznapi beszéd.

A vádlottakra első fokon kiszabott büntetést viszont valamennyi vádlott esetében enyhítette a táblabíróság. Zuschlag Jánosnak nyolc és fél év helyett hat évet kell börtönben töltenie.

A negyedrendű vádlott, Őri András március óta szökésben van, a jogerős ítélet kihirdetésén sem jelent meg.

Az ítélethirdetést a Hír Televízió élőben közvetítette, amire eddig még nem volt példa Magyarországon.



Nincsenek megjegyzések: