2011. február 18., péntek

Börtönben marad Hagyó!!!!

Börtönben marad Hagyó Miklós, egykori szocialista főpolgármester-helyettes. Három hónappal meghosszabbították az előzetesét. Ügyvédje szerint betegségei, például magas vérnyomása miatt el kellene engedni, de a főügyészségen azt mondják, ha elengednék, lehet, hogy elszökne. Hagyó Miklós kilenc hónapja van börtönben, a gyanú szerint 20 társával együtt több száz millió forinttal károsították meg a BKV-t.
Hagyó Miklós legalább 40 kilót fogyott a Venyige utcai börtönben. A Tények kérdésére, vagyis hogy mit szól, hogy már csak ő van börtönben a BKV-ügy gyanúsítottjai közül – nem válaszolt. A volt MSZP-s főpolgármester-helyettesről, Hagyó Miklósról szóló honlap hétfőn indult, itt azt írják, sokféle betegsége van, például magas a vérnyomása, a koleszterinszintje és allergiája miatt folyton középfülgyulladása van, ezért a honlap szerkesztői azt kérik, engedjék el. A Központi Nyomozó Főügyészségen azt mondják, ragaszkodnak a fogvatartáshoz mert lehet, hogy egyébként megszökne.
Egy bűnszervezetben elkövetett bűncselekmény esetén, amely maximálisan húsz év szabadságvesztéssel fenyegetett, önmagában olyan magas a tárgyi súlya a bűncselekménynek, mely magában hordozza a veszélyét a szökésnek, elrejtőzésnek. Különös tekintettel, ha ennek megvannak az anyagi alapjai is.

Nincsenek megjegyzések: