2011. február 4., péntek

Demszkyék utolsó „ajándéka".

Még az önkormányzati választás előtti utolsó pillanatokban is százmilliós tanácsadói szerződésekre írt ki pályázatot a volt SZDSZ-es Demszky Gábor vezette városháza. A Stop.hu tegnap ezt a Tarlós István (Fidesz–KDNP) által vezetett önkormányzat nyakába akarta varrni. A főpolgármester a Magyar Nemzettel közölte: még októberben letiltotta a tanácsadói szerződéseket, és egy fillért nem fizetnek a szeptemberben kiírt közbeszerzés győzteseinek, így az IFUA tanácsadónak sem.

Pontosan tizenhárom nappal a tavaly október 3-i önkormányzati választás előtt jelentette meg a balliberális vezetésű városháza azt a tanácsadói pályázatot, amely alapján 2013 végéig áfával együtt csaknem 250 millió forintnyi közpénzt akartak utódjaik terhére kifizettetni. Ezzel szemben a Stop.hu Százmilliókért vesz tanácsokat a főváros című cikkében azt állította, hogy a jelenlegi városvezetés 8-tól 15 ezer forintig terjedő óradíjakat fizetne öt cégnek.

A Magyar Nemzet utánajárt: a Közbeszerzési Értesítő tavaly szeptember 20-i számában jelent meg az ajánlattételi felhívás. Budapest bukott balliberális vezetői még utolsó perceikben is a jobboldal későbbi politikáját akarták megtorpedózni, akár a város csődje árán is. Egyértelmű, hogy Tarlós István főpolgármester és a leendő Fidesz–KDNP-s többség gazdálkodási lehetőségeit akarták szűkíteni azzal, hogy adó- és pénzügyi tanácsadói szolgáltatások ellátására indítottak közbeszerzési eljárást a várospolitika legfontosabb területein – további részletek a Magyar Nemzet szerdai számában. (rá)

Nincsenek megjegyzések: