2011. február 11., péntek

BÖP Kft.: több mint 130 ezer parkolási ügy

Több mint 130 ezer, folyamatban lévő parkolási ügye van az átalakulás előtt álló Budapesti Önkormányzati Parkolási (BÖP) Kft.-nek, ezek összértéke több mint 2,7 milliárd forint - derül ki a Fővárosi Közgyűlés számára pénteken benyújtott előterjesztésből.


A György István főpolgármester-helyettes által jegyzett dokumentum szerint 2007 óta a BÖP csaknem 28 ezer ügyet jogerősen megnyert, ezek összege 885 millió forint. Fizetési meghagyás van érvényben mintegy 80 ezer ügyben, (1,2 milliárd forint), és folyamatban van csaknem 25 ezer per, ezek összértéke megközelíti a 652 millió forintot. A BÖP 2007-től mindössze 2.700 ügyet vesztett el, amelyek értéke csaknem 55 millió forint - olvasható a dokumentumban.

A BÖP Kft. az előterjesztés szerint szétválással alakulna át úgy, hogy ennek eredményeként létrejönne a Fővárosi Parkolási Eszközkezelő Kft.; ez a Fővárosi Önkormányzat 100 százalékos tulajdonába kerülne, míg a BÖP Kft. 510 ezer forintos törzstőkével a három tagönkormányzat egyenlő tulajdonában maradna.

A korábban a BÖP Kft. által ellátott parkolási üzemeltetési feladatokat január 3-ával átvette a Parking Kft., így a VI., a VII., a VIII., a IX. és a XIII. kerület Fővárosi Önkormányzat tulajdonában lévő közterületein mintegy 2500 parkolóhely és 148 parkolójegy-kiadó automata üzemeltetése a fővárosi cég feladata.

A BÖP Kft. társasági szerződésének módosításáról várhatóan a január 31-ei közgyűlésen, az átalakulásról a BÖP egy későbbi taggyűlésén születik döntés.

http://www.metropol.hu/itthon/cikk/678532

Nincsenek megjegyzések: