2011. február 18., péntek

Szanyi Gyurcsány árt a baloldalnak.

Többen lesznek a párton kívüli érdeklődők, mint a szocialisták Gyurcsány Ferenc péntek délutáni, országértékelésnek nevezett fellépésén. Mára kiderült, hogy a rendezvénynek helyszínt adó belvárosi szállodában az MSZP pártalapítványa bérelte ki a dísztermet. Belépni csak meghívóval lehet majd, és a volt miniszterelnök az MSZP elnökségéből sem hívott meg mindenkit.

Gyurcsány Ferenc pénteki évértékelőjét az egyik ötcsillagos fővárosi szálloda báltermében tartja. A helyszínt az a Táncsics Mihály Alapítvány bérli a volt miniszterelnök számára, amely az MSZP állami támogatásából él, és amelynek kuratóriumi elnöke maga Gyurcsány Ferenc. A program zártkörű lesz, akárki nem mehet be. „Természetesen a szervezőkkel leegyeztettük azt, hogy milyen felállásban tudjuk itt szűrni az érkezőket. Ahogy ez szokott lenni hasonló rendezvényeknél, lesz egy regisztrációs asztal, regisztrálják a vendégeket, akik érkeznek, mi pedig ebben segédkezünk” – mondta Szabó Szabolcs, a Corinthia Hotel igazgatóhelyettese.

Az MSZP hivatalos eseménynaptárában nem szerepel Gyurcsány Ferenc évértékelője. Igaz, a volt miniszterelnök a fellépéséről nem is tájékoztatta a pártvezetést. Még meghívót sem küldött számukra.

Szanyi Tibor elnökségi tag mellett Mesterházy Attila pártelnök sem megy el a rendezvényre. Ott lesz viszont a szocialisták egyik befolyásos embere, Vitányi Iván, aki szerint Puch László pártigazgató tévedett, amikor egy interjúban azt állította Gyurcsány Ferencről, hogy külön utas politikát folytat az MSZP-ben. „Azt hiszem, hogy Puch László nincsen eléggé ismeretében annak, hogy mit akar a Demokratikus Koalíció Platformja. Azt akarja, amit Mesterházy a mai nyilatkozatában tett, hogy a pártot, a Szocialista Pártnak sok szempontból megújulnia kell, és szélesíteni kell a politikáját” – közölte Vitányi Iván MSZP-s országgyűlési képviselő.

Szanyi Tibor kitart korábbi nyilatkozata mellett, miszerint Gyurcsány árt a baloldalnak. Ő is egyetért a pártigazgatóval, és azt mondja, ha másképp nem megy, hamarosan elválnak útjaik Gyurcsánnyal. „Hogyha valaki kitartóan, markánsan más utat gondol az MSZP-nek, mint amit egyébként a kongresszuson megválasztott a vezetőség, előbb-utóbb eljön az a pillanat, amikor azt mondja mindenki - gondolom a kezdeményezők is -, hogy oké, több hónapon át próbáltuk egymást meggyőzni, közösen nem sikerült, akkor külön válnak az útjaink” – nyilatkozta Szanyi Tibor, MSZP-s elnökségi tag.

Az MSZP országos választmánya legközelebb február 26-án ülésezik, ahol eldőlhet a Demokratikus Platform sorsa, és akár az is: Gyurcsány Ferenc kilép-e az MSZP-ből és alapít-e inkább egy új pártot. (da)

hírTV



Nincsenek megjegyzések: