2011. február 18., péntek

Rács mögött marad Hagyó.




Rács mögött marad Hagyó
Meghosszabbította a bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel meggyanúsított Hagyó Miklós előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság.

A Fővárosi Bíróság tájékoztatása szerint szerdán a Pesti Központi Kerületi Bíróság május 17-ig meghosszabbította a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel gyanúsított - a közleményben csak monogramján szereplő - Hagyó Miklós előzetes letartóztatását.

A Központi Nyomozó Főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a letartóztatás meghosszabbítását. A bíróság szerint a szövevényes bűnügyben változatlanul folyik a nyomozás, és további nyomozati cselekményeket kell elvégezni. Figyelemmel a gyanúsításban szereplő bűncselekmények jellegére, a hosszan tartó, szervezettséget mutató elkövetésre, Hagyó Miklós a gyanú szerinti irányító szerepére, valamint a kiszabható büntetésre, a bíróság szerint csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható, hogy a gyanúsított jelen legyen az eljárási cselekményeken. A nyomozás jelenlegi szakaszában továbbra is megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított még ki nem hallgatott személyekkel együttműködve, összejátszva vagy más egyéb módon meghiúsítaná vagy megnehezítené a bizonyítási eljárást. (da)

HavariaPress

Nincsenek megjegyzések: