2010. szeptember 30., csütörtök

Börtönben a korrupt parkolóőrök.


2010-09-30 08:24:00
Eddig már 14 embert tartóztattak le a zsebre bírságolások miatt

BUDAPEST — Hatalmas csapást mért a rendőrség a parkolási maffiára. A Blikk által több mint egy évvel ezelőtt leleplezett korrupciós bűnszövetkezet nyolc tagját vették őrizetbe szerda reggel a nyomozók. Köztük van az a volt vezető is, akinek a kihallgatott parkolóőrök elmondása szerint minden pénteken le kellett adni a zsebbe bírságolásból befolyt összeg 15 százalékát.
Mint arról elsőként beszámoltunk, a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-nél néhány parkolóőr megelégelte főnökeik mohóságát, és kiszálltak a jól jövedelmező üzletből. Először a Blikkben hozták nyilvánosságra a bűnszövetkezet működésével kapcsolatos információkat, majd a rendőrségen is feljelentést tettek. Az ügyben a BRFK Gazdaságvédelmi Főosztálya nyomoz. Eddig a szerdáig őrizetbe vettekkel együtt 14 embert tartóztattak le. Üzlettulajdonosok és magánszemélyek t ucatjait gyanúsították meg, akik napi szinten vesztegették meg az őröket.
– Kollégáim több nyomozati cselekményt hajtottak végre szerdán, gyanúsítottként kihallgattunk volt és aktív alkalmazottakat egyaránt – mondta el a Blikknek egy az ügyben érintett rendőrtiszt.
Mint megtudtuk: Fóton és több budapesti lakásban tartottak házkutatást. Két személyt a bejelentett lakcímén nem találtak, egyikük – V. Zoltán –, miután édesapjától értesült a házkutatásról, a TV2 Aktív kamerái és a Blikk fotóriportere előtt maga sétált be a rendőrségre, és feladta magát.
Információink szerint rajta kívül L. Sándort, Sz. Gyulát és K. Lászlót is őrizetbe vették. A dolog érdekessége, hogy immár a gyanúsítottak között van az a vezető is, aki a parkolóőrök szerint beszedte tőlük a sápot, és aki a botrány kirobbanása után főnökei kérésére kivizsgálta az eseteket. A rendőrség információinkat nem kívánta kommentálni.
– A történtekről a későbbiekben szándékozunk bővebb tájékoztatást adni – mondta el Papp Péter, a BRFK sajtóreferense.
Koós Szabolcs

http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/bortonben-a-korrupt-parkoloorok-2029846/

Nincsenek megjegyzések: