2010. szeptember 8., szerda

Megtisztulás MSZP módra

A sikkasztással és hűtlen kezeléssel vádolt Szabó Lórándot támogatja Dombóváron az MSZP az önkormányzati választáson. Az egykori polgármester fideszes képviselőtársát akarta megvesztegetni, Célpont című műsorunk buktatta le. A város MSZP szervezete egyhangúlag állt ki Szabó Loránd mellett, vezetőjük szerint a jogerős ítéletig nincs okuk arra, hogy kihátráljanak a politikus mögül. Kőbányán pedig az MDF-el szövetkezik a párt.


Az MSZP kampányfőnöke szombaton jelentette be - a párt megtisztulva vág neki az őszi önkormányzati választásnak. A körbe a szocialisták szerint Szabó Loránd dombóvári polgármesterjelölt is belefér, akit másfél éve a Célpont buktatott le.

Vesztegetéssel próbálkoztak

A szocialista városvezető 2 millió forinttal próbálta megvesztegetni az egyik helyi fideszes képviselőt, hogy álljon el az ellene indított rágalmazási pertől - a pénz átadását kamera rögzítette. Az MSZP-s politikust a vesztegetés mellett különösen nagy értékre elkövezett sikkasztással és hűtlen kezeléssel is vádolják. A büntetőeljárások ellenére Szabó Loránd úgy látja: a városnak szüksége van rá. „Az embereknek meghasad a szíve, hogy látják mi történt Dombóváron az elmúlt másfél évben. Több mint másfél milliárd forintnyi elbukott pályázat, hatalmi arrogancia jellemzi a mostani városvezetőt” – fogalmazott a dombóvári polgármesterjelölt.

Szabó papíron függetlenként indul az októberi választáson, de most is az MSZP támogatásával. „2002-ben is független jelöltként indult, akkor is támogatta a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete. A 2010. október 3-i helyhatósági választáson sem állítunk jelöltet. Szabó Loránd választójoggal rendelkezik és választható. A településfejlesztésben elért eredményei miatt, és annak folytatásáért támogatjuk” – mondta Tóth Gyula Dombóvár MSZP-s városi elnöke.

Élő Norbert indul

Kőbányán a szocialisták az MDF-fel szövetkeznek. Nem a jelenlegi polgármester, hanem a párt egyik budai politikusa, Élő Norbert indul a polgármesteri székért a X. kerületben. „Lett volna lehetőségem, hogy MSZP-s színekben polgármesterjelölt legyek, de a választásokat megelőzően én az MSZP-ből kiléptem” – közölte Verbai Lajos X. kerületi polgármester. Verbai Lajos azt mondja: baloldali emberként már nem tudott azonosulni a párttal, ezért a Kapolyi-féle szociáldemokraták támogatását elfogadva függetlenként szeretne újrázni október 3-án.

Verbai az MSZDP és Tisztelet Társaságának főpolgármester-jelöltjével együtt kampányolt a kerületben. Schmuck Andor az időseknek lassabb mozgólépcsőt, a gyalogosoknak hosszabb zöldjelzést ígért, a bringások pedig kedvezményes BKV-bérletet kapnának a téli időszakban. A korrupció felszámolását a főpolgármester-helyettesére bízná, akit az egyik nemzetközi szervezet, a Transparency International delegálna. „Nem megélhetési politikusként szeretnék részt venni ebben a kampányban, hanem olyan szinten - hogy 19-re lapot húzunk. Vagy én leszek, vagy nem én leszek, és akkor nem ülök bent a testületben - így tudom őszintén végigvinni ezt a programot, hogy ez valóban a programról szól” – nyilatkozta Schmuck Andor MSZDP-s főpolgármester-jelölt.

A főpolgármester-jelölt a fiatalabb generációra is gondol. Schmuck Andor a Sziget fesztivál idején minden este 1000 darab kétértelmű feliratú óvszert oszt szét a táborlakók között és azt is megígérte, ha ő lesz Budapest első embere rendbe hozza az „ifiparkot”.

(hírTV)
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=334270

Nincsenek megjegyzések: