2010. szeptember 14., kedd

Korrupt rendőröket fogtak.

Őrizetbe vettek hét sátoraljaújhelyi rendőrt, vesztegetéssel vádolják őket. Kőzúti járőrök voltak, rendszeresen bírságoltak zsebre, leginkább külföldi autósokat és kamionosokat. Úgy szervezték, hogy az is kapott a napi pénzből, aki aznap éppen nem dolgozott. A rendőrök tagadtak, vagy nem tettek vallomást.
A hét korrupt rendőr legtöbbször a 37-es úton dolgozott. Főleg külföldi autósokat és kamionokat állítottak meg. Aztán pénzt kértek azért, hogy ne jelentsék fel őket a szabálytalanságokért. Bűnszövetségben és üzletszerűen valósították meg a tevékenységüket, annyira pontosan szervezték a szolgálatot, hogy annak végén összesítették az átvett pénzösszeget, és az éppen szolgálatban nem lévő kollégákkal együtt osztották szét a pénzt.
Éppen ez a szervezettség tünt fel a parancsnokuknak. Ő szólt az ügyészeknek, akik nyomozni kezdtek. Hetekig figyelték a hét rendőrt, végül pedig hétfőn a rendőrségen fogták el őket. Házkutatást is tartottak náluk, és a ruházatukat is átvizsgálták az őrizetbe vételkor, és lefoglaltak tőlük külföldi fizetőeszközöket is. Hogy összesen mennyi kenőpénzt fogadott el a hét rendőr, azt még vizsgálják.
Úgy tudjuk, hogy az elfogott hét rendőrből senki nem tett beismerő vallomást, van aki tagadja a bűnösségét, van aki pedig egyáltalán nem beszél,.Ha a bíróság később bűnösnek találja őket, akár 10 év börtönt is kaphatnak.


Nincsenek megjegyzések: