2010. szeptember 8., szerda

Mehet a börtönbe Zuschlag egykori titkára .

Zuschlag János egykori titkára, Lados István visszavonta az elsőfokú ítélet elleni fellebbezését, így esetében jogerőre emelkedett az ítélet, ami kétéves börtönbüntetés – tájékoztatta a Baon.hu-t Gömöri Tibor, Lados ügyvédje.

A titkár a per másodrendű vádlottja volt. Az első fokon Kecskeméten nyolc és fél évre ítélt Zuschlag, valamint tizennégy társa ügyében a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik majd a per.

Mint ismert, Lados István az ügyészségen önként jelentkezett és részletes beismerő vallomást tett. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség 5-20 év közötti büntetési tétellel fenyegetett bűncselekmények elkövetésével vádolta, a megyei bíróság végül két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet kihirdetésekor a megyei főügyészség a bűnszervezettel vádoltak esetében – Lados István kivételével – a büntetés súlyosbítása érdekében fellebbezett. Az ítélet kihirdetésekor kért háromnapos gondolkodási időn belül Gömöri Tibor, Lados védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

Az ügyvéd most viszont azt nyilatkozta: védence magántermészetű okból úgy döntött, hogy a fellebbezést visszavonja. Így esetében az ítélet jogerős. A korábbi előzetes letartóztatás és házi őrizet beszámításával valamivel több, mint egy év börtönbüntetés vár rá.



http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=333831

Nincsenek megjegyzések: